Ordu Yorum/Celal Yıldız
Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Servet Şahin, kamuoyunu uzunca bir süre meşgul eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Ordu’ya yapılacak 32 derslikli meslek lisesi hakkında konuştu. Okula arsa bulunamadığından dolayı Ordu’nun 3 sene kaybı olduğuna dikkat çeken Şahin, normalde okulun 20 derslikli olduğunu ama İstanbul Ticaret Odası’ndan da okul sözü alındığı için bu okulun 32 derslikli olduğunu söyledi. OTSO Başkanı Şahin bundan sonraki çalışmayı artık TOBB’un sürdüreceğinin altın çizdi.

“3 yıl kaybımız var”
Okulun bir hayli geciktiğine dikkat çeken Servet Şahin, “Okul için 3 yıldan beri yer bulunamamıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın devreye girmesiyle 21 dönümlük okul arazisi bulduk. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki arsanın etüt çalışmaları yapılıyor. Keşke bu okulu 3 sene önce yapsaydık. Şu anda öğrencilerimiz o okulda olacaklardı. Okulun inşaatına başlandıktan sonra bir yıl içinde teslim alacağız” şeklinde konuştu.

“Normalde 20 derslikti”
Yapılacak okulun Ordu’ya çok şey kazandıracağını bildiren Şahin, “Okul 32 derslikli ve 3 atölyeli olacak. Bu TOBB’un Türkiye’ye yapmış olduğu en büyük meslek lisesi. Daha önce İstanbul Ticaret Borsası’ndan da okul sözü aldığımız için bu okulu birleştirdik ve bu sayede 32 derslikli oldu. Normalde TOBB’un okulları 20 derslikli oluyor” ifadelerini kullandı.

“Çalışmayı TOBB sürdürecek”
Bundan sonraki süreçte çalışmaları TOBB’un yürüteceğini söyleyen Şahin, “TOBB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin ilimize kazandırılması için gerek şahsım ve odamız yöneticileri ve gerekse Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Ordu Milli Eğitim Müdürlüğü gerekli tüm çalışmalarda bulunduk. Bundan sonraki süreçte gereken tüm çalışmalar TOBB tarafından gerçekleştirilecek. TOBB’nin söz konusu okul binasının inşaatını tamamlayarak Ordu’ya teslim etmesini bekliyoruz” açıklamalarını yaptı.

“Arsayı TOBB yöneticisi ile inceledik”
Okul için incelemelerin sürdüğüne dikkat çeken OTSO Başkanı, “24 Ocak 2013 tarihinde TOBB’de yapım protokolü imzalanan TOBB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin temin edilen arsası için inceleme ziyaretlerinde bulunmak üzere odamıza TOBB İnşaat ve Emlak İşleri Müdürü Yahya Kemal Genç geldi. Arsa incelemeleri odamız başkanlığında, Ordu Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Ordu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Gökhan Melikoğlu ve Altınordu Belediyesi Teknik Ekibi tarafından gerçekleşti” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi