Yapılan çalışmalar sayesinde toplu taşımaya konfor geldiğinin altını çizen vatandaşlar, bu çalışmalardan dolayı Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti. Altınordu ilçesinde başlatılan proje kapsamında daha önce tek çatı altında birleşen, Uzunisa, Karacaömer, Yıldızlı ve Eskipazar kooperatiflerinin değişmeli olarak çalışması yönünde alınan kararlar kapsamında engelli erişimine uygun 38 araç bugün çalışmaya başladı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Altınordu ilçesinde başlatılan ve 2. Etap çalışmasının bugün hayata geçirildiği “Toplu Taşıma Rehabilitasyon Projesi” vatandaşlardan tam not aldı. Verilen hizmetten memnun olduğunu belirten vatandaşlar, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür etti.

 

Ulaşım araçları GPS sistemiyle kontrol altında

 

Araçlara yerleştirilecek GPS modülleri ile araçlara ait konum, hız gibi bilgiler Ulaşım Kontrol Merkezine(TUM) aktarılacak. Otobüsler, uydu görüntüsü üzerinde gerçek zamanlı veya geçmişe yönelik bir tarih ve zaman aralığında takip edilecek ve görüntülenen araçların sayısal dökümleri alınacak. Ana server ile uyumlu çalışan vadilatör saatleri sayesinde sürücü çalışma bilgileri gerçek zamanlı olarak alınacak. Çağrı merkezi ise 7/24 hizmet verecek. Ayrıca ödemeler diğer şehir içi dolmuşlarında olduğu gibi ORDUM Kart ile yapılabilecek.

Toplu Taşıma Rehabilitasyon Projesi’nin 2. Etabı kapsamında belirlenen güzergâhlarda vatandaşlara 81, 81-A, 82, 83, 84, 84-A, 86, 87 ve 88 No’lu hatlar hizmet edecek. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi