Ordu Yorum/Celal Demetgül
 

Bostancıoğlu, “Kamuoyu bilgilendirildi”


Açış Konuşmasını yapan Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Aydın Bostancıoğlu, ”Üç kurumun birlikte düzenlediği bu panelin kamuoyunu bilgilendirme adına çok önemli olduğunu bugün burada 6552 sayılı torba yasa ile ilgili olarak değerli konuşmacılar bizleri ve kamuoyunu bilgilendirecekler. Torba yasadan en önemli beklentimiz emekli olup çalışanların maaşlarından yapılan kesintinin kaldırılmasını bekliyorduk bu gerçekleşmedi” dedi


Şahin, “Altı yüz üyemizi icraya verdik”


Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin, “Ordunun üç önemli meslek odası yapmış olduğu bu ortak çalışma ile kamuoyuna torba yasa ile ilgili bilgi paylaşımında bulunmaktadır.  Ancak torba yasa kurallara uyan işini düzgün yapanları cezalandırmamalıdır. Biz altı yüz üyemizi icraya verdik. Yasanın emrettiği görevi yaptık. Şimdi torba yasa ile meslek odası aidat borçları da yapılandırma kapsamına alınmıştır” diye konuştu.


Yüksel, “Torba yasada pek çok konu var”



Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, “Ordunun üç önemli kurumunun yapmış olduğu bu panel ile torba yasadan etkilenen tarafların bilgi edinmesi onların hak kaybına uğramaması için önemli bir çalışma yaptık.  Gerçektende bu ilk ortak çalışmamız oldu. Bunun sürmesini ümit ediyorum. Torba yasada pek çok konu var. Doğum borçlanmasından, yapılandırmaya, tüp bebekten, üniversite öğrencilerinin harçlarına, trafik para cezalarına kadar çok kapsamlı bir yasa. Biz bu gün panelimizde sadece Vergi, SGK ve Meslek Odalarının aidatları ile ilgili hususları sizlerle paylaşacağız. Katılan bütün herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.


Pişkin, “Torba Yasa af değil”



Ordu Defterdarı Erol Pişkin “Türkiye’de Vergi Aflarının Değerlendirilmesi” konusu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu: “6552 sayılı Torba Yasa’da yer alan vergi ile ilgili hususlar aftan ziyade yapılandırma şeklindedir. Bu torba yasa 6111 sayılı yasadaki gibi bir af değildir. Borcu olan mükelleflere belirli imkânlarla ödeme kolaylığı getirmiştir” dedi


Türkmen, “Önce gider tespiti sonra kaynak”



Nedim Türkmen ise vergi 6552 sayılı torba yasa ile getirilen borç yapılandırması, kasa ve ortaklar cari hesabının düzeltilmesi ve meslek odaları borç yapılandırılması konusu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Biz afları tartışıyoruz. Her iki yılda bir af gündeme gelmiş. Önce resmi çekmemiz lazım. Şuanda bütçe süreci başladı. Avrupa’da Bütçe Hakkı diye bir kavram vardır. Bu şu demek bütçe yapılırken çeşitli guruplar bütçeden pay almak için baskı yaparlar. Ama bizde bu böyle olmaz. Çünkü bizde gider bütçesi yapılır. Önce gider kalemleri tespit edilir. Sonra bu harcamalara kaynak aranır. Türk Vergi Sistemi özü şudur. Dolaylı Vergiler üzerine kurulmuş ve mükelleflerin gönlünden ne koparsa beyan ettiği bir sistemdir.  Bunun aksini kimse iddia edemez.”


Editör: Haber Merkezi