Ordu Yorum/Ahmet Akçay

Ordu İşçi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakan Biçer yeni çıkan torba yasada sendikalaşma ve toplu sözleşme ile ilgili olarak çok önemli kazanımlar elde ettiklerini bildirdi.

Yeni torba yasayla birlikte sendikalılaşmanın önünün açıldığını ifade eden Ordu İşçi Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Hakkan Biçer, kamuda çalışan taşeron işçilerin sendikalara üye olmasında hiç bir engel bulunmadığını kaydetti. Biçer, “Yeni çıkan torba yasayla birlikte çok önemli kazanımlar elde ettik” dedi.


“Toplu sözleşme hakkını elde ettik”


Hakan Biçer şu ifadelere yer verdi: "Son çıkan torba yasada (6552 sayılı kanunda) kamuda çalışan taşeron işçiler olarak çok önemli kazanımlar elde ettik. İhale sürelerinin bir yıldan üç yıla çıkması ve özellikle Kamu İhale Kanununa eklenen bir madde toplu sözleşme farkının üst işverenin karşılamasının sağlanması ile sendikalaşma ve toplu sözleşme hakkını elde ettik.”


“Yönetmeliğin yayınlanması bekleniyor”


“Sendikalaşmanın önü açıldı, kamuda çalışan taşeron işçilerimiz sendikalara üye olmasında hiç bir engel bulunmamaktadır. Yakın zamanda çıkan ve torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı kanunun yönetmeliklerinin yayınlanmasını bekliyoruz. Yönetmelik yayınlandıktan sonra sendikalaşma süreci biraz daha hızlanacak.”


“Toplu sözleşmeyle iyileştirme olacak”


“Toplu sözleşme hakkını elde eden sendikalarımız, kamu işletmeleri işveren sendikasıyla  toplu sözleşme masasına oturacaktır. Toplu sözleşme ile birlikte maaş artışı, ikramiye ve diğer özlük haklarımızda iyileştirmeler sağlanacak. Benim şahsi kanaatim, şubat veya mart ayında toplu söz farklarının yansımasını göreceğimizi düşünüyorum.”


E-devlet şifresiyle sendikaya üye olunuyor



“Ordu İşçi Dayanışma Derneği olarak yıllardır mücadelesini verdiğimiz sendikalaşma sürecini çok önemsiyoruz.  Bu nedenle korkmadan e-devlet şifrenizle sendikaya üye olmak için başvurunuzu yapınız. Yalnız bizden çalışanlarımız şunu beklemesin, falancı sendikaya üye olun, filancı sendikaya üye olmayın gibi bir yönlendirme beklemesinler.”
Editör: Haber Merkezi