Kurban Bayramı’nda sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın en iyi örneklerinin sergileneceğini aktaran Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kurban, cömertliktir. Kurban, dayanışmadır, yoksulların sevindirilmesidir. Kurban, bu dünyada misafir olduğumuzun tekrar tekrar hatırlanmasıdır. En önemlisi de kurban, Allah’a, kardeşliğe ve dayanışmaya yakınlaşmadır.

Millet olarak, sevgi ve hürmetin, yardımlaşma ve dayanışmanın eşsiz örneklerine şahit olacağımız bir Kurban Bayramına daha ulaşmış olmanın heyecanı içerisindeyiz.

Bayramın özünde, infak etmek; yani paylaşmak, bölüşmek, dayanışma içinde olduğumuzu göstermek vardır. Kurban, birlik ve beraberlik bayramıdır. İnanıyorum ki, bu kurban bayramı da, büyükşehirlerimizden mahallelerimize varıncaya kadar, insanımızın yaşadığı her yerde, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı, kardeşlik ve aidiyet duygusunu daha da pekiştirecektir.

Biz tasada ve kıvançta ortağız. Birlikte üzülür, birlikte seviniriz. Çokluk içinde birlik olmayı en iyi bilen milletiz.” Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi