Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber


Türkiye Deniz İşletmeleri A.Ş. tarafından özelleştirilerek Çakıroğlu firmasına verilen Ordu rıhtımı, Çakıroğlu firmasının işletmeciliğinden vazgeçmesinin ardından tekrar Türkiye Deniz İşletmeleri A.Ş’ne devredilmişti. Bir önceki Ordu Valisi Kenan Çiftçi tarafından açtırılan ve Vali Çiftçi, gittikten sonra yine kapısına kilit vurulan rıhtım hala vatandaşlara kapalı. Yıllardan beri Ordu’da amatör balıkçılık yapan bazı vatandaşlar ise sahildeki derme çatma bir iskelede balık tutarak zaman geçiriyor. Amatör balıkçılara göre torpili olan rıhtımda balık tutuyor.
“Gecem Gündüzüm Rıhtımdı”
50 yıldan beri Ordu’da amatör balıkçılıkla uğraştığını belirten Davut Ünal, “Rıhtımın kapanmaması için çok uğraştık ama kapandı. Bir önceki valimiz sağ olsun açtırmıştı şimdi tekrar belirsiz bir nedenle kapatıldı. Çoğunlukla güvenlik sorunundan dolayı kapatıldığı söyleniyor. Sudan ucuz sebeplerden dolayı burayı kapattılar anlam veremiyorum. Çocukluğumda burada gemi varken bile balık yakalıyorduk. Biz kahveye ya da meyhaneye gitmeyiz, gecemiz gündüzümüz burası. Meyhaneye gidip içki mi içelim, kahveye gidip kumar mı oynayalım” diye tepkisini dile getirdi.  Amatör balıkçı Davut Ünal ayrıca rıhtımın kapatılmasında otelin etkisinin olduğunu iddia etti.
“Torpili Olan İçeriye Giriyor”
“Torpili olanlar geceleri içeriye rahat rahat giriyor” diyen Davut Ünal, “Rıhtıma bizi almıyorlar ama kapıdaki güvenlik görevlisinin tanıdıkları içeriye rahatça giriyor. Kapatılmasına çok üzülüyorduk, içeriye kaçak girenleri duyunca daha da çok üzüldük. Bizde kapıyı zorlayarak mı içeri girelim? Yasaksa herkese yasak olsun. Mademki burası kapatıldı amatör balıkçılara neden avlanma belgesi veriliyor. Vatandaşlardan belge için para almayı biliyorlar” ifadelerini kullandı. Bir başka amatör balıkçı Sezai Aydın da, “Rıhtımın halka açılması gerekir. Burada yaklaşık 300’e yakın amatör balıkçı var, onlara yazık. İntihar olaylarından dolayı kapatıldığı söyleniyor. İntihar etmek isteyen çıkar 10’uncu kata oradan atar kendini” diye dert yandı.
Editör: Haber Merkezi