Ordu Yorum/ Celal Yıldız

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Osman Göngör, Altınordu İlçe Başkanı Mustafa Kemal ve Ordu Belediyesi eski Başkanı Seyit Torun ortak basın toplantısı düzenledi. Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanması için yöneticilere 6 ay süre verildiğinden hep sustuklarını ifade eden Osman Göngör, bundan sonra yapılanların takipçisi olacaklarını belirtti. Kamuoyunda bu zamana kadar söylenen borcun vatandaşlara yanlış lanse edildiğini bildiren Seyit Torun, “İlk başta borcu bizim bıraktığımız söylendi. Daha sonra bunun genel borç olduğu bildirildi. Ama vatandaş her zaman ilk söyleneni hatırlar” dedi.


Güngör, “Eleştirmemek için 6 ay bekledik”


Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın bazı açıklamalarından sonra basın toplantısı yapma gereksinimi hissettiklerini kaydeden CHP Ordu İl Başkanı Osman Göngör, “30 Mart seçimlerinden sonra belediyelere yapılanmaları için süre tanıdık. Dikkat edilirse bu sürede belediyeleri hiçbir şekilde eleştirmedik. Sustuğumuzdan dolayı bizlere hak etmediğimiz eleştirilerde bulunuldu. Ekonomisi tarımla ilerleyen şehrimizde vatandaşların sırtına ekstra yük bindirildi. Bunun en bariz örneği kabarık gelen su faturaları. Bundan sonra yapılanların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.


Torun, “İlk söylenenler hafızada kalır”


Büyükşehir Belediye Başkanı’nın ilk açıkladığı borç Ordu genelindeki belediyelerin” diyen Ordu Belediyesi eski Başkanı Seyit Torun, “Basına borçlarla ilgili yapılan ilk açıklamada borcun tamamının Ordu Belediyesi’nden kaldığıydı. Vatandaşlarda da böyle bir aldı oluştu. Daha sonra borcun genel borç olduğu söylendi ama herkeste bilir ki ilk söylenen hafızada kalır. Biz onların söylediği borçların 4’te birini bile bırakmadık. Ellerinde resmi belgeleri varsa çıksınlar açıklasınlar” ifadelerini kullandı.


“Bizim borcumuz sadece kamuyaydı”


Büyükşehir Belediyesi’ne kalan borcun tamamının kamuya ait olduğunun altını çizen Torun, “Kamuya olan borçlarımızdan başka borcumuz yoktu. Yaptığımız yatırımlardan kalan borcuda yatırımın kendisi ödüyor. Ordu’daki en büyük üzüntüm; sanki geçmiş dönemlerde bir şey yapılmamış olarak gösterilmesi. Geçmişle uğraşacaklarına ileriye yönelik projeler üretsinler. Geçmiş dönemi eleştirmek acizliğin göstergesi” diye konuştu.


“Teleferik güzergâhı değişemez”


Geçtiğimiz günlerde Enver Yılmaz’ın teleferik güzergâhını değiştireceklerini açıklamasının üzerine bir soru sorulmasına cevap veren Seyit Torun, “Teleferik hattını uzatmak ve yeni istasyonlar eklemek mümkün. Ama güzergâh değişemez. Biz teleferiği yaparken mevcut yerle ilgili birçok farklı güzergâh tartışması yaşanmıştı. Mevcut güzergâh uluslar arası firmalar tarafından incelendi. Bizde ona göre yaptık. Güzergâhın değişeceğini söylemek bu işi bilmemezlikten kaynaklanıyor” dedi.


“Nerede görev verilirse onu yaparım”



Yaklaşan genel seçimler öncesi milletvekilliği adaylığına açıklık getiren eski Başkan Torun, “Her şeyden önce ben Cumhuriyet Halk Partiliyim. Bana nerede görev verilirse ben orada görev yaparım. Görev talep edilmez verilir” açıklamalarını yaptı. İşinden dolayı Samsun’da yaşadığını fakat siyasete Samsun’da hazırlanmadığını kaydeden Seyit Torun, “Samsun’da ticari ilişkilerimden dolayı kalıyorum. Benim Ordu’dan başka sevdam olmadı. Samsun’da siyaset yapmak gibi bir projem yok” değerlendirmesini yaptı.


“Bizim toplam personel sayımız 960’tı”


Seçimlerden önce 600 işçiyi belediyeye almalarının teknik anlamda mümkün olmadığını vurgulayan CHP’li Torun, “Madem biz bu işçileri aldık siz çıkardınız, bu belgeleri kamuoyuyla paylaşın. Seçim esnasında birçok kişiye iş vaadinde bulunulduğu için ve bunun önünü kesmek için bu laf ortaya atıldı. Biz görevden ayrılırken toplam personel sayımız 960’tı. Bu sayının içinde memurundan sözleşmeli işçiye kadar herkes var” açıklamalarında bulundu.


“Ordu halkı hizmet bekliyor dedikodu değil”


“Göreve gelen arkadaşlarımız çok büyük vaatlerde bulundular” diyen Ordu Belediyesi eski Başkanı, “Ordu’nun mazerete ihtiyacı yok. Ordu’nun hizmete ihtiyacı var. Göreve gelen arkadaşlarımız o zamanki Başbakan’ın şimdiki Cumhurbaşkanı’nın arkalarında olduklarını söylediler. Ordu halkı kendilerinden hizmet bekliyor, dedikodu değil” şeklinde konuştu.


“İçim kanıyor”


Belediye işçilerinin havuza gönderilmesini de değerlendiren Seyit Torun, “İçim kanıyor” dedi. Yılların emeğinin heba edildiğini bildiren Torun, “Örneğin bir operatörün yetişmesi yıllar alır. Boşalan kadrolara yenileri alınıyor ve yetişmesi bekleniyor. Havuzla beraber birçok işçi yerinden oldu. Vasıflı elemanın sokak süpürmesi, tuvalet temizlenmesi anlamsız” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi