Ordu Yorum / Coşkun Yüce

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Torun, çöp sorunuyla ilgili görüntülerin arşiv olduğu, ayrıca CHP’nin adayı olduğumu herkesin bildiğini fakat sonuçta yerel yönetici olarak bütün herkesin kucaklanması gerektiğini ifade etti.

“Eski çöpleri çekip çekip gösteriyorlar”

“Doğruluk payı yok eski çöpleri çekip çekip gösteriyorlar. O alan şuanda rehabilite edilmedi büyük bir alan yaklaşık 40 yılın çöpü orada. Şuanda tesislerimiz çalıştırıyoruz. Oraya döktüğümüz sadece yemek atıkları evsel atık dediğimiz atıklar. Biz bunuda çözdük diye de söylemedik zaten. Çöpümüzün yüzde 70’ni yüzde 80’ni çözdük dedik zaten. Bu evsel atıklarının da doğaya bir zararı yok. Keşke onları uygun şartlarda martılara, denizde ki börtü böceğe verebilsek…”
Arşiv görüntülerinin verildiğini söyleyen Seyit Torun: “Onun zaten kopya olduğuna basın tarafından da biliniyor. Bunu yapanlar tarafından da biliniyor. Şuanda orada eski bir alan var. Biz onu reddetmiyoruz. Orası rehabilite edilmedi. Biz şuanda tesisimizi yaptık ve üretimde. Bugün buyursunlar ziyaret etsinler. Ne yapıyoruz ne ediyoruz bir baksınlar. Karalama üzerine siyaset olmaz onlar neler yapacaklarını anlatsınlar. Yani bugüne kadar çözülmüş, gündemi olmayan konularla bir birimizi oyalamayalım. Orduya daha iyiye taşıma daha güzel yere taşıma, neyi daha iyi yapacağız, onları konuşalım. Yani Ordunun şuanda geri kalmışlığına, eğitimde niye 60. sıralarda olduğunu tartışalım. Bunu daha yukarıya nasıl çıkarabiliriz. Bunların yolları nedir. Bunları konuşalım, tartışalım. Sonuçta bunlar gelir geçer. Bizim istediğimiz düşündüğümüz şu Ordu’da daha iyisi nasıl yapılır? Yoksa karalamaya kalktığın zaman herkesi karalarsın söylenecek herkesin bir şeyleri vardır, söylersin. Mesele bu değil. Bizim bütün düşüncemiz şu; biz bu tür polemiklerin asla içinde olmayacağız. Sadece Ordu’da neyi daha iyi yapabiliriz. Ordu birlikteliğini nasıl kurabiliriz. Ordunun kendi enerjisini kendi dinamiğiyle daha iyi nokta, harekete nasıl getirebiliriz. Bunun çalışmasını yapacağız. Yoksa boş gündemlerle oyalanmayacağız.” diye konuştu.

“Ordu halkıyla biz kucaklaştık”

İlçelerde ki halkın ilgisinden memnun olan Torun, “Ordu halkıyla biz kucaklaştık. O karşılıklı sevgiyi de hissediyoruz. Hem ben hissediyorum hem de onlar hissediyorlar. Ben bir şey söylemiştim; ‘İnşallah sevgi kazanacak’ diye. Hizmet edebilmek içinde, düşündüğümüz projeleri hayata geçirebilmeniz içinde mutlaka o sevgiyi ortaya koymanız lazım. İnsanı sevmezseniz insana hizmet edemezsiniz. O sorumluluğu hissedemezsiniz. Kendinizde ki o mecburiyeti hissedemezsiniz. Biz bu amaçla yola çıktık ve devam ediyoruz. O sevgiyi de bütün ilçelerde beldelerde köylerde o ilgiyi de görüyoruz. Buda bizim hem sorumluluğumuzu, hem de cesaretimizi arttırıyor.” dedi.

“Bunun bir eleştiri konusu olmasını ben çok abes buluyorum”

Gülmenin bir zararını görmediğini söyleyen Torun, “Sonuçta gülersen dünyada sana gülüyor. Bunun eleştirilmesi konuşulması dahi çok şey bulmuyorum. Eğer yapabiliyorlarsa, onlarda yapsınlar. Yani bu zor bir şey değil. Sonuçta onlarda gülebilirler, onlarda insanlara sevgiyle yaklaşabilirler. Onlarda aynı sempatiyle yaklaşabilirler. Bunu eleştiri konusu yapmadan, onlarda yapsınlar yani. Bunun bir eleştiri konusu olmasını ben çok abes buluyorum yani.” ifadelerini kullandı.

“Ordu’nun sorunlarını siyasi partim çözmeyecek ben çözecem”

CHP’nin adayı olduğunu söyleyen Torun, “Herkes benim CHP’li olduğumu biliyor. Ben sonuçta bir parti başkanı veya genel başkanı değilim. Ben yerel yöneticiyim. Elbette ki benim siyasi bir partim var. Ama ben herkesi kucaklamaya, herkesi yönetmeye tabiyim. Bazıları gibi sadece siyasi partisinden veya genel başkanından güç almıyorum. Ben gücü halkımdan alıyorum ve aldığım gücüde hizmet olarak halkıma yansıtmaya çalışıyorum. Bunu söylerken ben sürekli siyasi partimi öne çıkararak, siyasi partimi deklare ederek sloganda yapmıyorum. Sonuçta benim Ordu’nun sorunları siyasi partim çözmeyecek ben çözecem ama CHP’li bir belediye başkanı olarak çözecem. CHP’li bir seyit torun olarak çözecem. Sonuçta bu eleştirileri birilerinin kendinde olmayan cesareti, hizmet aşkını, kendinde olmayan vasıfları kıskanması olarak görüyorum veya eleştirmesi olarak görüyorum. Yani Orduyu bizler yöneteceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.
Editör: Haber Merkezi