Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi ile birlikte çalışma yapan Altınordu Belediyesi, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon’ı ‘Hakk’ın Sesi Mehmet Akif’ konulu konferansla öğrencilerle buluşturdu.

Ordu Üniversitesi Morfoloji Salonu’nda düzenlenen konferansa Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan, Altınordu Belediye Başkan Vekili Ahmet Akyurt, Ordu Üniversitesi Fakülte Dekanları, Belediye Başkan Yardımcıları, öğretim üyeleri, protokol üyeleri, birim müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda öğrenci katıldı.

 ‘Hakk’ın Sesi Mehmet Akif’ adlı konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Altınordu Belediye Başkan Vekili Ahmet Akyurt, kültür-sanat etkinliklerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Mehmet Akif’in bilinmeyenlerini anlattı

Yapılan konuşmaların ardından sahneye Selma Ersoy Argon geldi. Argon, dedesi Mehmet Akif Ersoy’un doğumundan ölümüne kadar geçen sürede yaşadıklarını katılımcılarla paylaştı. Argon ayrıca Mehmet Akif’in özel hayatını, ailesine yazdığı mektupları ve birçok bilinmeyenlerini içtenlikle anlatmasının yanı sıra şiirlerinden de kesitler paylaştı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi