Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu’nun kanayan yarası haline gelen trafik vatandaşları canından bezdiriyor. Yeni eğitim öğretim sezonunun açılmasıyla birlikte öğrenci servislerinin de katılacağı şehir içi trafiği şimdiden can sıkmaya başladı. Ordu Öğrenci ve Personel Taşımacılar Derneği Başkanı Ahmet Kazanfer Yılmaz, şehir içi trafiğinin servis şoförlerini zorladığını bildirdi. Yılmaz ayrıca hız konusunda emniyetin artık daha duyarlı olduğuna dikkat çekti.
“Çevre yoluna kadar sıkıntı yaşayacağız”
Şehir içi trafiğinin yetersiz olduğuna dikkat çeken Ahmet Kazanfer Yılmaz, “Çevre yolu yapılana kadar bu trafik sıkıntısını yaşayacağız. Servis saatleriyle işe gidenlerin saatleri çakışıyor. Bu sebepten dolayı trafik kilitleniyor. Bazı velilerimiz Belediye’nin bizim için tahsis ettiği park yerlerine araçlarını park ediyor. Bu yüzden servis yerleri değişiyor, düzen bozuluyor. Düzen bozulunca da küçük çocuklar servisi bulamıyor. Velilerimizin bize yardımcı olması lazım” dedi. 


“Hız konusunda emniyet duyarlı”
Emniyet’in hız konusunda artık duyarlı olduğuna dikkat çeken Yılmaz, “Yolların belirli bölgelerine radar kurulduğu için şoförler hız yapmıyor. Önceden hız konusunda şikâyet alıyorduk, bu yıl bu konuda şikâyet almak istemiyoruz” diye konuştu. Ordu Öğrenci ve Personel Taşımacılar Derneği Başkanı, hem şirket olarak hem de dernek olarak vatandaşların her türlü şikâyetine açık olduğunun altını çizdi.
 “Veliler araştırma yapabilir”
Ordu Öğrenci ve Personel Taşımacılar Derneği Başkanı Ahmet Kazanfer Yılmaz, “Kaçak servisçilik yapanlara bu zamana kadar önemli bir yaptırım uygulanmadı. Fakat yeni dönemde emniyet yetkililerinin bunun takipçisi olacağına inanıyorum. Velilerimiz; araçlar şirkete bağlı mı, araçlarda Belediye’nin belirlediği güzergâh var mı diye kontrol etmeliler. Bu kriterlere sahip araçların zaten kaçak olma durumu yok. Kaçak firmaların çoğu, açıklanan fiyatların altında öğrenci taşıyor” açıklamalarını yaptı. 
 “Servis şoförlüğü kolay değil”
Piyasada rekabet olduğu için açıklanan fiyatların altına taşımacılık yapan şirketler olduğundan bahseden Yılmaz, “Özellikle velilerden koltuk sayısının üzerine çıkan servislerde çocuklarını taşıtmamasını istiyorum. Servis şoförlüğü kolay değil. Sorumluluk isteyen önemli sektör. Herkes çocuklarını bizlere emanet ediyor. Onun için çok dikkatli olmak gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi