ODÜ’de TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” isimli konferans gerçekleştirildi.

Konferans öncesi düzenlenen toplantıda Üniversitemizi ziyareti sebebiyle TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a brifing verildi. Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Prof. Dr. Hasan Sevgili’nin yapmış olduğu bilgilendirme sunumunda Ordu Üniversitesinin bölge ülke ölçeğinde ileriye yönelik geliştirebileceği açılımlar, proje alanları, kurumsal iş birliği fırsatları yaratmada önderlik edebileceği araştırma alanları ele alındı. Ordu Üniversitesinin 2006 yılından sonra kurulan üniversiteler arasında özellikle ürettiği bilimsel araştırma projeleri ile sürekli gelişim gösterdiğine yönelik bilgilendirmenin yapıldığı toplantıda mevcut öğretim elemanı ve araştırmacı potansiyelinin daha etkin bir şekilde kullanılması, ve motivasyonu üzerine değerlendirmeler yapıldı. Toplantıda ayrıca Üniversitemizin TÜBİTAK proje olanaklarından daha fazla yararlanması ve proje sunma motivasyonunun artırılmasıyla ilgili yenilikler ortaya koyacağı hedeflendi.

Bilgilendirme sunumu sonrasında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından gerçekleştirilen “Bilim, Teknoloji ve Yenilik Ekosisteminde Durum Değerlendirmesi ve TÜBİTAK Odaklı Yeni Süreçler” konferansına geçildi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tevfik Noyan, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile lisans ve lisansüstü öğrencileri katıldı.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi