·         Ak Parti Ordu Milletvekili Aday adayı işadamı fındık tüccarı İsmet Erçal, fındık fiyatlarının serbest piyasada 20 TL'ye yaklaştığı bugünlerde "Fındık fiyatı 12 TL'nin altına düşmemeli" diye demeç verdi.

AK Parti Ordu Milletvekili Aday Adayı İşadamı İsmet Erçal, Fatsa Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Cemal Can ve Ziraat Odası Başkanı Ethem Kibar'ı ziyaret etti. Fatsa'da meslek kuruluşlarını ziyaret eden Erçal,  "Devletimizi desteği ile fındık fiyatının 12 lira'nın altına düşmeyeceğini hatta daha da üstüne çıkacağına inanıyorum" dedi.

Fatsa Ziraat Odası Başkanı da, "İsmet Erçal abimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Çıkmış olduğu bu yolda inşallah muvaffak olur.   Bölgemizin yetiştirdiği çok değerli insanlardan bir tanesidir. Bölgemizin en önemli geçim kaynağı fındıktaki tecrübesi bölgemizdeki diğer aday adaylarının hiçbirinde olduğunu düşünmüyorum" diye konuştu.

STK'latın fikirleri bizim için çok önemli

STK'larla istişare halinde olacaklarını belirten Erçal, "Sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. Her kuruluşumuzun fikirleri bizler için çok önemli. İstek ve temennilerinin yanında sorunlarını da dinleyerek neler yapabiliriz üzerine görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Genel olarak bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındık üzerine istekler dile getiriliyor. Şunu belirtmek isterim ki Devletimizin desteği ile fındık fiyatlarının artık 12 Lira'nın altına düşmemesi gerekiyor."dedi.

Fındık fiyatı 12 lira'nın altına düşmemeli

Erçal, bölge olarak fındık fiyatının yeni sezonda 12 liranın altına düşmemesi için çalışmalar yapacaklarını söyleyerek, "AK Parti'den önce fındık fiyatı 1 dolar olsun diye çalışma yapılırken, alan bazlı destek ödemesi ile fiyat katlayarak yükseldi. Bu sezon inşaallah bölgemizde fındık istenilen seviyede olacak. İnşallah 'Don' olayı yaşanmazda üreticilerimizin yüzü güler. Devletimizi desteği ile fındık fiyatının 12 lira'nın altına düşmeyeceğini hatta daha da üstüne çıkacağına inanıyorum. Üreticilerimiz için bu yıl iyi bir sezon olmasını diliyorum" diye konuştu. Ordu YORUM

 

 

Editör: Haber Merkezi