Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi, Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan,  fındıkta büyük oyun oynandığını, fiyatı düşürmek için çiftçinin emanete bıraktığı fındıkların bile piyasaya sürdürüldüğünü belirtti. Fındıkta büyük oyun oynandığını, amacın belli olduğunu, büyük bir yabancı alıcının yerli ortakları vasıtasıyla tekel olmaya çalıştığını vurgulayan Soydan, şunları kaydetti:

“Bunların tekel olmasına izin vermeyeceğiz. Tekel olup, fiyatı istedikleri gibi belirlemelerine müsaade etmeyeceğiz. Ziraat Odaları olarak her zaman olduğu gibi çiftçimizi korumak için elimizden geleni yapacağız. Çiftçimizin emanete bıraktığı fındığı bile satıp piyasa fiyatını yönlendirmeye, düşürmeye çalışanlar asla başarılı olamayacak."

Fındığın, Karadeniz için vazgeçilmez bir ürün olduğunu, fiyatta istikrar olmazsa çiftçinin üretimini sürdüremeyeceğini bildiren Soydan, şu bilgileri verdi:

“Ticaret odalarından, borsalardan, esnaf odalarından yapılan açıklamalar, onların da bu durumdan rahatsız olduğunu gösteriyor. Esnaf, ticaret odaları ve borsalar da Ziraat Odaları’nın yanındadır. Açıklamalar ortadadır. Bu odalar da Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) devreye girmesini istiyorlar. Birlikte hareket ederek, bunların başarılı olmasına izin vermeyelim. Aksi takdirde, çiftçimiz zarara uğrarken, işini doğru yapan tüccar ve esnafımız da batacak.” Ordu YORUM

 

Editör: Haber Merkezi