Tüm Köy Sen Ordu Şubesi yöneticileri ve üyeleri Perşembe ilçesinde bildiri dağıttı. Bildiri dağıtımında diğer yerlerdeki ilgiyi Perşembe’de de gördüklerini belirten Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekai Sağra, “Üreticiler Tarım Bakanının ‘Fındığın tümünü alacağız.” açıklamasını yeterli görmüyor. Üreticiler fındık alım fiyatının yükseltilmesini bekliyor. Fındık en az 15 TL olmalıdır.” dedi. 
Giresun ve Ordu mitingleri önemli

Çarşamba günü Giresun’da yapılacak mitinge de katılacaklarını belirten Sağra, “Giresun ve Ordu mitinglerinin peş peşe gelmesi önemli. Hükümet üreticilerin tepkisini daha iyi görecek. Zaten Tarım Bakanı Fakıbaba’nın ‘Fındıkların tümünü alacağız’ açıklaması da üreticilerin tepkisinin anlaşılmasından dolayı. Tüm Köy Sen olarak 23 Eylül’de Cumhuriyet Meydanı’nda yapacağımız Ordu mitingi için geziyoruz ama Çarşamba günü Giresun’daki mitinge de katılacağız. Ürünümüze, emeğimize kim sahip çıkıyorsa ayrım yapmadan destek olacağız.” dedi.
Sendikamız üreticilerin sesi olacak

Bildiri dağıtımı sırasında sendikalarını da tanıtmaya çalıştıklarını vurgulayan Sağra, “Sendikamız üreticilerin asıl örgütüdür. Sendikamızı da tanıtıyoruz. Üye yapma çalışmalarımızı da başlattık. Artık üreticilerin sesi olan bir sendika var. Genel anlamda tarım, özelde de fındık üzerine üreticilerin lehine adım atılması, aleyhimize olan yasaların değiştirilmesi; ürünümüz, emeğimiz, geleceğimiz için mücadelemiz sürecek.” dedi. Haber Merkezi 
Editör: Haber Merkezi