CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız’ın 19 Eylül Gaziler Günü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ordu ziyaretinin 90. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yayımladı.  “19 Eylül 1924 Cuma günü ilk kez kentimize gelen Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu’ya gelişinin gururunu bir kez daha yaşıyoruz” diyen Yıldız, “Binlerce Ordulunun, Ata'sını alkışlarla karşıladığı ve uğurladığı bu ziyaret ve Büyük Önderin kentimize olan sevgisi ve ilgisi tüm Orduluları onurlandırmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk’ün kentimize gelişinin 90. yıl dönümü nedeniyle kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“Gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek”
Gaziler Günü’ne de değinen CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, “19 Eylül, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ordu ziyaretinin 90. Yıldönümü olmasıyla birlikte Gaziler Günü olması nedeniyle anlamı ve değeri çok büyük olan bir gündür. Hizmetlerin en üstünü olan vatan savunmasını, fedakârlıkların en büyüğü ile gerçekleştiren gazilerimiz, her türlü takdirin üzerinde minnet ve şükran duygularını hak etmektedir. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakârlıklar göstererek, kanı, canı pahasına, göğsünü ölüme siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan Gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır” açıklamalarını yaptı.

“Gazilerimizi payı büyük”
Yıldız, “Gazilerimize sunabileceğimiz her türlü hak ve sağlayacağımız her imkânın onların fedakârlıklarının karşılığı olamayacağının farkında olmakla birlikte; en iyi imkânları sunmak ve onların tüm sorunlarını çözme konusunda yoğun bir gayretin içerisinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Unutulmamalıdır ki, bugünün güçlü ve saygın Türkiye’sinin temelinde kahraman gazilerimizin yadsınamaz bir payı bulunmaktadır” diye konuştu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi