Metin Altınay’ın takımdan ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarına başlayan Orduspor, Ankara Adliyespor maçına Altyapı Koordinatörü Yalçın Gürsoy ile çıkmıştı. Karşılaşmayı tribünden takip eden ve Orduspor’un görüşmek için yine Ordu’ya davet ettiği Turgut Kural ile resmi imzalar atıldı ve teknik adam akşam idmanında takımın başında olacak.
Özkan Sümer, Mustafa Reşit Akçay ve Şenol Güneş gibi hocalarla çalışan ve Son olarak Pazarspor’u çalıştıran Turgut Kural, geçen sezon 22 Ocak tarihinde Rize temsilcisinden ayrılmıştı.

Eski Ordusporlu, Dünya 3.’sü !

52 yaşında olan Turgut Kural Futbola Trabzonspor alt yapısında başlayarak, 2 yıl Trabzonspor A takımında oynadıktan sonra 14 yıllık profesyonel futbol yaşantısını sırasıyla, Rizespor, Orduspor, Petrolofisi ve son olarakta Akçaabat Sebatspor’da futbol oynayarak tamamladı. 1997-2007 ve 2009-2013 yılları arasında Trabzonspor bünyesinde görev yapan Turgut kural, 8 yıl alt yapıda görev yaptıktan sonra Trabzonspor A takımında sırasıyla Özkan Sümer, Vahit Halilhodziç, Sabastian Lazaroni, Ziya Doğan, Şenol Güneş ve Mustafa Reşit Akçay’ın yardımcılığını yapmıştı. Kural, teknik adam olarak 2007-2008 yılında Arsinspor başında 16 maçta 6 galibiyet 3 beraberlik 7 yenilgi almıştı. Geçen sezon 8.haftada 2.Lig’de Orduspor ile aynı ruota yer alan Pazarspor’un başına getirilen Kural, rakım ilk yarıyı sonuncu bitirince görevinden ayrılmıştı.

Kural’ın en büyük başarısı ise 2002 Dünya Kupası’nda 3.olan Milli Takım’da teknik direktör Şenol Güneş’in ekibinde yer alması olmuştu.
Ordu Yorum / Samet Karadağ
Editör: Haber Merkezi