Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun girişim ve çabalarıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Ordu’ya gelen turist sayısında önemli oranda artış oldu.

6 Ayda Turist Sayısında Patlama oldu 2014 yılında Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında, bir önceki yıla göre % 20 oranında bir artış yaşanırken, turizmde 6 ay içerisinde bir rekor kırılmış oldu.

Ordu da turizm verileri Türkiye ortalamasının üstüne çıktı Resmi verilere bakıldığında son 6 ayda Orduya gelen turist sayısında % 25lerde artış var. Bu da Ordu da turizmin gelişeceğinin emaresi olarak yorumlanıyor. Son 6 ay da Türkiye deki turizmin ortalamasını önüne geçen ordu turizmi için Vali Balkanlıoğlu seferberlik başlattı.

Orduya geldiğinde dere turizmi ile start veren Vali Balkanlıoğlu yayla şelale kanyon turizmine ağırlık verecekleri söyledi. Dünyada çok az olan eko turizmin öncüsü olacakları söyledi Hedef Yılda 5 Milyon Turist Vali Balkanlıoğlu, Ordu’ya atandığında 280 binlerde olan turist sayısı 6 ayda 350 binleri buldu. Özellikle Boztepe, yayla ve şelalelerde ziyaretçi sayısında patlama yaşandı. Bunun bir başlangıç olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu, dünyanın en güzle yerlerinden bir tanesi, Karadeniz’in özeti. Çalışmalarımız sona erdiğinde Türkiye’nin ve dünyanın özellikle Ortadoğu’nun cazibe ve çekim merkezi olacak. Hedef yılda 5 milyon turist. Şuanda müthiş bir çıkış yakaladık 6 ayda yarım milyona yaklaştık, projelerimiz bittiğinde özellikle dere turizmi ile bölgede av turizminin geliştirilmesi için kentin 19 ilçesinde özel avlak sahası oluşturulması için çalışma başlattık. Ordu ve yaylalarında yılda yaklaşık yerli yabancı 5 milyon turist misafir ederiz, bu tahminim 2019 sonlarını geçmez ”diye konuştu. Ordu YORUM  

Editör: Haber Merkezi