Başkan Şahin mesajında; “Dünyanın en önemli sektörlerinden bir olan turizm, sosyal ve kültürel etkilerinin yanı sıra ülkelerin, bölgelerin ve illerin ekonomik gelişmesi açısından da vazgeçilmez bir değer haline gelmiştir. Bu kapsamda gerek ülkemiz gerekse de ilimiz tarihi ve doğal güzellikleriyle oldukça önemli bir turizm potansiyeline sahiptir.

Ordu eşsiz tabiatı ve sahip olduğu tarihi ve kültürel değerleriyle önemli bir turizm potansiyeline sahip şehrimizdir. Şehrimizin adeta sembolü konumundaki Çambaşı Kayak merkezi, kış turizminde önemi ve bilinilirliği her geçen gün artan bir değerdir. Çisele Şelalesi, Ulugöl Tabiat Parkı, Gaga Gölü, Medreseleriyle ünlü Perşembe Yaylası, Yason Kilisesi ve Kurul Kalesi gibi birçok turizm zenginliği ilimizde bulunması Orduyu mutlaka turizmde ileriye taşıyacaktır. Tabii ki nelere sahip olduğumuzdan çok, bunları ne kadar tanıttığımız da çok önemlidir. Bu bakımdan, yetkili merciler kadar şehrimizin bütün dinamiklerine görevler düşmektedir. Ordu’muzu daha fazla tanıtmak, turizm hacmimizi arttırmak için herkes üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmek durumundadır.
Ordu mutlaka turizmde pastanın büyük bir payına sahip olmalıdır. İlimizi turizmde atağa kaldıracak yeni yatırımlarla bu daha kolay olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta turizm sektörü mensupları olmak üzere bu alanda hizmet üreten tüm kurum ve kuruluşlarımız ile vatandaşlarımızın Turizm Haftası'nı kutluyor, şehrimiz ve ülkemiz turizminin gelişimi için çaba harcayan herkese değerli katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi