Ordu Valiliğince düzenlenen etkinlikler, Altınordu Belediyesi önünden Vali Seddar Yavuz, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Altınordu Belediye Başkanı  Aşkın Tören, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla yapılan “Milli Birlik Yürüyüşü” ile başladı. 

 
Altınordu Belediyesi önünde başlayan ve yoğun katılımla gerçekleşen “Milli Birlik Yürüyüşü”, İsmetpaşa caddesi ve Süleyman Felek caddesini takiben 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda son buldu.
 
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı, Ordu Büyükşehir Belediyesi önündeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılan etkinliklerle devam etti. 
 
15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen ve Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekili Dr. Şenel Yediyıldız, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Aktaş, Adalet Komisyonu Başkanı Mesut Bilen, İdare Mahkemesi Başkanı Levent Özalp, Vergi Mahkemesi Başkanı Ersin Kökpınar, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, Vali Yardımcıları Ekrem Ballı, Adem Öztürk, Bayram Gale, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, OBB Genel Sekreteri Çoşkun Alp, Askerlik Şube Başkanı Bnb. Ahmet Meydan, AK Parti İl Başkanı Halit Tomakin, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımının gösterileri ile başlayan etkinlikler Yalı  Cami İmam Hatibi Murat Sivrikaya tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ün şehitler için hatim duası yaptırması ile devam etti.
 
15 Temmuz ile ilgili hazırlanan VTR'lerin izlenmesinin ardından protokol konuşmalarına geçildi.

Programda bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “15 Temmuz’da FETÖ terör örgütü tarafından, ülkemiz işgal edilmek istenmiştir. Geriye dönüp 3 yılı tekrar değerlendirdiğimde, bunun net bir işgal hareketi olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz. Dolayısıyla bu sadece FETÖ terör örgütü tarafından yapılmış bir darbe girişimi olmayıp, aynı zamanda bu ülkenin işgal edilme girişimdir. Nitekim, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde, sınırlarda yer alan bütün birlikler çekilmiştir. Bunun ne anlama geldiğini bir düşünün. Dolayısıyla bu darbe girişiminin bir sümüklü papazın ya da birilerine göre sümüklü vaizin organize edebileceği bir harekat olmadığını artık hepimiz anlamalıyız” diye konuştu.

Konuşmasında Türk Milleti'nin büyük bir millet olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz,  “Büyük milletlerin en önemli özelliği de büyük liderler yetiştirmesidir. O yüzden Türk Milleti, tarih boyunca büyük liderler yetiştirmiş, büyük zaferler kazanmış, elbette buna bağlı büyük acılarımız olmuştur. Yarını kurgularken bu yüzyılın bizim yüzyılımız olduğunu unutmayarak, büyük millet refleksini gösteren Aziz Türk Milleti'ne bir kez daha her ferdine minnet ve şükran duygularımızı da buradan ifade etmek istiyorum. 15 Temmuz'da ve bu ülkenin vatan yapılmasında hakka yürüyen, Allah’a kavuşan, Allah’a koşan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kahraman gazilerimize ve yaralarını onur abideleri olarak taşıyan tüm gazilerimize bir kez daha minnet ve şükran duygularımı ifade ediyorum” dedi.
 
“Bu Yüzyıl  Bizim Olacaktır”

 

Vali Seddar Yavuz, “15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde, Aziz Türk Milleti'nin cesaret, feraset ve kahramanlığı sayesinde döndürülebilmiştir. Aksi halde, çok daha büyük bedeller ödeyebilir, çok daha büyük sorunlarla bu ülke yüzleşmek zorunda kalabilirdi. O yüzden yarına bakarken siyasi görüşünüz, felsefi inancımız ne olursa olsun ay yıldızlı al bayrağımızı gördüğünde tüyleri diken diken olan, İstiklal Marşımızı duyduğunda gözleri yaşaran ve Ezanı Muhammedi duyduğunda Allah’a huşuyla yönelen bir nesli inşa ederek inşallah bu yüzyıl bizim olacaktır” diyerek, konuşmasını tamamladı. 

Milletvekili Yediyıldız; "Bu İhanet Millet Tarafından Bastırılmıştır”

 

Protokol konuşmaları sonrası Ordu Büyükşehir Belediyesi sanat galerisinde açılan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Fotoğraf Sergisi, Vali Seddar Yavuz ve diğer protokol üyeleri tarafından gezildi. İl  Müftülüğü tarafından düzenlenen tasavvuf musikisi konseri ile video gösterimi sunuldu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi