Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlenen Kahvaltılı İstişare programına, Vali Seddar Yavuz’un yanısıra Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tolunay Başer, Fatsa Dernekler Federasyonu Başkanı Yakup Yeşiltaş, federasyona üye derneklerin başkan ve yöneticileri katıldı.

Düzenlenen Kahvaltılı İstişare toplantısında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “Sizlerle aynı sofrada, aynı havayı teneffüs etmek bizim için mutluluk.  Bu vesileyle federasyon başkanımıza, çok değerli yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra en büyük kuşatmayı yaşadığı günlerin içinden geçtiğini ifade eden Vali Yavuz, “Bir taraftan Suriye, Irak sınırı boyunca devam eden kuşatma, diğer taraftan da Doğu Akdeniz’de Türkiye’yi tamamen kıskaca almak anlayışıyla, zaman zaman da Yunanistan’ın batının şımarık çocuğu olarak ikide bir Ege ve Akdeniz’de birtakım yanlış yollara sapması vesilesiyle yaşadığımız bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Tüm bu sıkıntılara karşı hepimizin bilmesi gereken önemli hususlar var ki, o da Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son 300 yılın en güçlü devleti olduğu gerçeğidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin son 300 yıllık süreci irdelendiğinde, bilimsel, teknolojik ve ekonomik olarak dünyada eskiyle kıyaslanmayacak ölçüde güçlü ve kudretlidir. Bu gücü ve kudreti sayesinde bu kuşatmayı büyük ölçüde yarmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve onun toprak bütünlüğüne ve aziz milletimizin geleceğine vurulmak istenen hain darbeyi ve ipoteği ortadan kaldırmıştır. Başta Amerika Birleşik Devletleri ve Rusya olmak üzere Türkiye’yle bir mutabakat, bir anlaşma yapmak zorunda kalmıştır. Bu açık ve net, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin başarısıdır. Bu başarının en büyük mimarı elbette Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sahadaki güçlü ordumuzdur.” dedi. 

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da bir konuşma yaparak, “Bugün, Fatsa Dernekler Federasyonumuz tarafından düzenlenen bir etkinlik için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bunu tartışmak, bunu konuşmak, bunu geliştirmek üzere bir araya gelmiş bulunmaktayız. Festivaller bir şehrin sahip olduğu kültür ve sanat varlığının, turizm potansiyelinin adeta bir aynasıdır. Aynı zamanda kültürel ve sosyal yaşamımıza değer katan, halkı birbirine bağlayarak birlik ve beraberliğimizi pekiştirir. Bu birlik ve beraberliğimizi pekiştiren başta FADEF’e bu birlikteliği sağladığı için çok teşekkür etmek istiyorum. Fatsa gerçekten uzun yıllardır görmek istediği birlikteliği bu 7 aylık görev süremiz içerisinde gerek siyasi partilerimizle, gerek sivil toplum örgütlerimizle sağlamış görünüyor. İnşallah bu birliktelikten Fatsa kazanacaktır” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi