Kılıçdaroğlu, Ordu Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingte yaptığı konuşmada, siyasete atıldığı gün mal varlığını internet sitesine koyduğunu, zenginleşme gibi bir amacının olmadığını söyledi.

Köşeyi dönme gibi bir alışkanlığının olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Herkes bir köşede karınca kararınca geçinmeye çalışır ama ben siyasete atıldım. Siyaset, halka adanmışlıktır. Siyaset, halkın sorunlarını çözmektir. Sabahtan akşama kadar bizim aleyhimize bir sürü laf söylüyorlar. Efendim CHP iktidar gelirse faizler yükselirmiş. CHP iktidara gelirse çiftçi üretemezmiş ve dolar yükselirmiş. Hiçbir sosyal yardım kesilmeyecek en az 2 katına çıkacak. Onların götürdüklerini alacağım, millete vereceğim.” dedi.

“Yoksulluk Türkiye’ye yakışmıyor”

Kılıçdaroğlu, vatandaşların birinci görevinin, 7 Haziran'da sandığa gitmek olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti; "İkinci görevimiz, madem ki Türkiye'de huzur olmasını istiyoruz, madem ki Türkiye'de yoksulluk olmasın diyoruz, madem ki Türkiye'de işsizlik olmasın diyoruz o zaman bize bir görev daha düşüyor. Sandığa giderken geçen seçimde şu ya da bu nedenle CHP'ye oy vermemiş bir vatandaşımızı beraber götüreceğiz. 4 yıl süre istiyorum. 4 yılda Türkiye'yi şaha kaldıracağım. Gelin beraber sandığa gidelim ve bu seçimlerde CHP'ye oy verelim. Bunun için bize oy vermeyenleri de ikna edeceksiniz. Ben de size söz veriyorum, çalışacağım. Hiç endişe etmeyin bu ülkede 17 milyon yoksulumuz var. 21. yüzyılda ve 2015 yılındayız. 17 milyon yoksul Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Türkiye'sine yakışmıyor. İsteriz ki bu ülkede hiç kimse 'Ben yoksulum' demesin. Herkesin işi, aşı olsun. O nedenle 4 yıllık yetki verin diyorum. Bu millet 4 yıllık yetki versin, 4'üncü yılın sonunda hiçbir aile, ben yoksulum demeyecektir. Eğer tüm bunları yapmak için kaynak nerede diye sorarlarsa, Kılıçdaroğlu oğluna paraları sıfırla demeyecek dersiniz”

 “2B arazisini köylüye vereceğiz”

Kılıçdaroğlu, 2B arazilerini orman köylülerine bedava vereceklerini belirterek, "Çünkü bu ülkede en yoksul kesim orman köylüleri. Ormanın dışında hiçbir gelirleri yok. Biz orman köylülerine, 2B arazisi senindir, geçimini buradan sağla, kimseye muhtaç olma diyeceğiz. CHP bildirgesi her kesimi ilgilendiriyor. Kimin ne derdi varsa hepsine çare olacağız.” diye konuştu.

 

"Emekliye bir maaş ikramiye"


Emekliye bir maaş ikramiye vereceğini belirten Kılıçdaroğlu şöyle devam etti; “Emekliye bayramlarda bir maaş ikramiye vereceğim sözüm söz. Hemen itiraz ediyorlar. Emekliye parayı nasıl vereceksin diye. Kaçak Saray'a bağlanan bütün hortumları keseceğim, parayı da millete vereceğim”

 

“Asgari ücret bin 500 olacak”


Asgari ücretin bin 500 lira olacağını ifade eden kılıçdaroğlu; "Yine itiraz ediyorlar. Maliye Bakanı diyor ki, 'asgari ücretin bin 500 lira olması işçiye zulümdür'. Ben de o Ankara'daki beylere hatırlatıyorum. Ayda 14 bin lira para alırken zulüm değil de işçiye bin 500 lira verirken mi zulüm oluyor. Asgari ücret şu anda 949 liradır. Ankara'daki o beylerin vicdanına seslenmek istiyorum. Aylık harcamalarını yaptıktan sonra geriye kalan 49 lirayla bu asgari ücretli ev kirasını mı verecek, çocukların masrafını mı yoksa mutfak ve dolmuş masrafını mı karşılayacak. Bin 500 lira yapacağım ama iş verene bir yük getirmeyeceğim. Sen üret, sen çalış, istihdam yarat benim başımın üstündesin." dedi.

 

“Mağdur kalmayacak”


AKP iktidarının 13 yıldır işsizliğe çare bulamadığını belirten Kılıçdaroğlu; "Eğer bir yerde bir gencimiz işsizse o evde huzur yoktur. 6 milyon 200 bin işsiz kardeşime sesleniyorum. 13 yıldır senin derdini çözemediler. Eğer bir ülke üretmezse, çalışmazsa işsizlik sorununu çözemez. İşsizlik sorunu çözmenin yolu üreten Türkiye’den geçiyor. Fabrikaları çalışacak, çiftçi üretecek sanayi üretecek ülkemizi büyüteceğiz. AKP iktidarı vatandaşın derdine çare bulamadı. 13 yıldır ülkeyi yönetiyorlar, 17 milyon yoksul çıktı. İzledikleri yanlış dış politikayla 2 milyon Suriyeli geldi. Tutturmuşlar mağduruz diye mağdur olan millet. Cebi para görmeyen millet.” Şeklinde konuştu. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi