Antrenörlüğe Aydın Uğuz’u getirdikten sonra tecrübeli isimleri kadrosuna katan Ordu İEF Açı Koleji, yabancı hakkını da ligin en tecrübeli yabancılarından birisi olan Marcedes Walker’dan yana kullanmıştı. Basketbol otoriteleri, Ordu İEF A Koleji’nin Marcedes Walker transferiyle TKBL’deki ilk sezonunda şampiyonluk iddiasını ortaya koymuş olduğunu belirtirken, Walker performansı ile beklentileri boşa çıkarmadı.

Kadınlar Federasyon Kupası maçlarında takımın en öne çıkan isimlerinden birisi olan Amerikalı pivot, ligin ilk haftasında Bursa Büyükşehir Belediyespor karşısında 15 sayı, 17 ribaund ile double-double yapmıştı. 52 forma numarası ile taraftarların sevgilisi olan 32 yaşındaki pivot, sorularımıza içtenlikle cevap verdi.

  • Takımdaki tek yabancı oyuncusun. Daha önceki yıllarda da Ordu’da Orduspor Kadın Basketbol Takımı forması giydin ve yine Ordu’dasın. Uyum sorunu oldu mu, bu konuda ne söylemek istersin ?

Takımın tek yabancı oyuncusu olmak beni rahatsız etmiyor. Bu ligde farklı takımlarda forma giydim. 4 yıl tek yabancı olarak oynadım ve Türkiye’deki 8.sezonum olacak. Burada daha önce başka takımlarda oynadığım arkadaşlarım var. Ben de hemen uyum sağladım. İlk maçımız olan Bursa karşısında özellikle taraftarlara teşekkür ediyorum. Onlar bizim 6.adamımız.

  • Basketbola Amerika Birleşik Devletleri’nde başladın. Türkiye’de önce Botaş sonra Orduspor derken, Türkiye Ligleri’nde 10.takımın A Koleji oldu. Türkiye Ligi’nde 8.sezonunu oynanacaksın. Ligde oynadıkça basketbolunda değişim olduğunu hissediyor musun ?

Basketbola Amerika’da başladım ancak İtalya, İsrail ve Polonya Ligleri’nde de forma giydim. Kariyerimin en uzun süresini ise Türkiye Ligleri’nde geçiriyorum. Türkiye’deki rekabeti gerçekten çok seviyorum. Burada her geçen yıl şunu öğreniyorum. Her zaman sert oynamalısın yoksa senin arkanda bekleyen senin yerini alır.

  • Ordu İEF A Koleji ligin yeni takımı ve ilk maçınıza da galibiyetle başladınız. Ligden önce de Federasyon Kupası’nda ikinci olarak adınızdan söz ettirmiştiniz. Ligdeki hedefinizi ne olarak koydunuz ?

Bizim hedefimiz mücadele ettiğimiz her kulvarda şampiyon olmaktır. Bu ligde herkesin hedefi olduğuna eminim ve birçok takımda hedefini şampiyonluk ve üst lig olarak koyuyor. Bizimde bunun bilincinde olup her karşılaşmaya daha güçlü çıkmamız gerekecek.

  • Sen başta olmak üzere takımda birçok tecrübeli oyuncu mevcut. Bu konuda ne düşünüyorsun ?

Evet, takımda tecrübeli isimler var. Biz bunun bilincindeyiz ve ligin yeni takımı olmamıza rağmen büyük bir şans. Tecrübenin yanı sıra takımda birbirine inanan isimler var. Bu çok önemli.

  • Daha önce defalarca üst liglerde çalışmış ve Türkiye Basketbolu’nun tecrübeli başantrenörlerinden birisi ile çalışıyorsunuz. Koç sizi nasıl motive ediyor ?

Başantrenörümüz bizi çok iyi motive ediyor. En önemlisi başından beri bize inanıyor. O ne zaman bir konu hakkında konuşursa, bu gerçekleşmiş oluyor. Çok iyi bir koç ve başarılarını tartışmaya bile gerek yok. Yani ilk maçta şunu gördüm, herkes başantrenörümüze ve bize inanıyor.

  • Orduspor’da oynarken Ordu’daki basketbolseverlerin desteklerini yakından hissetmiştin. İlk maçta da spor salonunu dolduran taraftarlar vardı. 7 yıllık aranın ardından belki de yine aynı taraftarların önünde oynadın. Neler hissediyorsun ?

Ordu’da taraftarların desteğiyle oynamak hem bana hem de takıma iyi hissettiriyor. Bunu bir kez daha anladım. Bence basketbol sporu Ordu’da her geçen yıl gelişti ve bizi herkes bilinçli bir şekilde destekliyor. Herkese tekrar teşekkür ederim.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi