Türkiye'nin en genç Meclis Üyesi ise Ordu’nun Altınordu ilçesinden seçildi. 1989 doğumlu 25 yaşındaki Damla Turan Ordu’nun Altınordu İlçe Belediyesine AK Parti'den 16. sırada Belediye Meclisi Üyesi olarak seçildi.

Mazbatasını alarak göreve başlayan Damla Turan tanınmış bir ailenin kızı olarak siyaset hayatına başladı. Babasının ısrarı üzerine AK Parti’den 16. Sırada Belediye Meclisi adayı oldu.  Seçimlerin ardından listede son isim olarak Belediye Meclisi’ne girmeyi başaran Çevre Mühendisi ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanı Damla Turan, ayrıca Altınordu Belediyesi Meclis Katibi olarak da görevine resmen başladı.

En genç Meclis üyesi olma duygusunun gurur verdiğini belirten Çevre Mühendisi Damla Turan, “Türkiye’nin en genç Meclis Üyesi olarak buradaki tecrübeli arkadaşlarımla bir arada çalışmaktan dolayı gurur duyuyorum. Ordu’nun yaşayacağı değişim sürecinde bu başarıyı sağlayacak ekibin içerisinde yer aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Babamın siyasette uzun yıllar hizmet etmesinden dolayı küçük yaşlardan itibaren siyasete her zaman ilgim ve alakam vardı. Halkın teveccühü bizi bu göreve getirdi. Şimdi ise hedefim bana bu görevi layık görenleri mahcup etmeyecek hizmetleri sunmaktır” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin en genç Belediye Meclis Üyesi ile aynı çatı altında hizmet verecek olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Altıordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Daha önce görev yaptığı İl Genel Meclisi’nde bayan üye olmadığını hatırlatarak, Altınordu Belediye Meclisi bu hatayı düzeltmiştir” dedi. Başkan Tekintaş şunları söyledi;

“Meclisimiz geçen dönemdeki hatasını düzeltti ve  AK Parti ile CHP’den toplam 6  bayan arkadaşımız Belediye Meclis Üyesi olarak görevlerine başladı. Daha önce görev yaptığım İl Genel Meclisi’nde hiç bayan yoktu. Bu dönemde Altınordu Belediye Meclisi’nde 6 hanımefendinin yer alması bizi çok mutlu etti. Dolayısıyla seçilebilecek yerlerde görev verildiği için siyasi partileri de kutlamak lazım. Damla Turan Türkiye’nin en genç Belediye Meclis Üyesi, bizim için gurur kaynağıdır.  Böyle bir görevlendirmeyi yapabilmek ve aynı çatı altında hizmet vermek  güzel bir duygu” diye ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi seçilen Filiz Katırcıoğlu da;  “30 yaşında ben de Belediye Meclis Üyesi olarak görev almıştım. Biz o dönem iki bayandık. Gurubumuzda ben tek bayan olarak çalışmıştım ve ben bunun zorluğunu da, güzel yanını da yaşadım. Gençler bize artı katacaktır ve Ordu’nun kalkınması için elimizden geleni birlikte yapacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi