Yerli Düşünce Derneği’nin Kerkük ve Azerbaycan temsilciliklerinden de hain darbe girişimine karşı Türkiye’ye destek geldi. Azerbaycan ve Irak sokaklarında pankartlar asarak Türkiye’deki darbe girişimini kınayan dernek temsilcileri “Türkiyemizi bölmek için yapılmış bu darbe girişiminin karşısındayız. FETÖ ve benzeri tüm terör örgütlerini lanetliyoruz.” dediler.


Demokrasi nöbeti tutuyorlar

Azerbaycan’da sembolik olarak demokrasi nöbeti tutan Yerli Düşünce Derneği üyeleri, Bakü sokaklarına üzerinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu pankartlar asarak Türkiye’ye destek verdiler.

"Türk İslam coğrafyasının şah damarını kesmek istediler"

Azerbaycan ve Türkiye’nin tek millet olduğunu belirten Azerbaycan Milli Kahramanı İbad Hüseyinli “Bizler Türkiyemize, kardeşlerimize ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek için toplandık. Eğer hain darbe girişimi başarılı olsaydı, bu Türkiyemizin dağılmasına neden olurdu. Türkiye’yi dağıtarak, tüm Türk İslam coğrafyasının şah damarını kesmek istediler. Bizler çok iyi biliyoruz ki Ankara düşerse Türk İslam coğrafyasında yaşayan mazlumların gözlerindeki yaş durmaz.” diye konuştu.

"Erdoğan’ın yanındayız"

Irak’ta Kerkük sokakların da darbeye karşı pankartlar asan Yerli Düşünce Derneği Kerkük Temsilcisi Kahtan Vendavi “Türkiye’deki darbe darbe girişimini lanetliyoruz. Kardeşlerimiz devlete sahip çıkmak için tankların üzerine yürüdü. İradeleri uğruna şehadet şerbetini içti. Allah tüm kardeşlerimize rahmet eylesin. Türkiye güçlü ve dik durduğu sürece Türkmenler de dik duracaktır. Türkiye’nin mağlup edilmesi, sadece Türkiye’nin meselesi değildir. Tüm Türk İslam coğrafyasının gözü Türkiye’de Bizler Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanındayız” dedi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi