Demokrasi dışı bu tarz girişimlerin asla kabul edilemez olduğuna değinen Kaymaz, yaşanan bu acı tablonun tekrar yaşanmaması için gerçekçi ve kalıcı adımlar atılması gerektiğini söyledi.

 

OHAL süreci içerisinde; Türkiye'yi her tür terörden ve teröristlerden temizleyelim diyen Kaymaz; şöyle devam etti: " Devletin içinde paralel ya da dikey unsurlar olmaz. Devlette tek unsur olması gereken; Türkiye Cumhuriyetinin ve Türk Milletinin birliğini korumak, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalmak ilkelerini daha da sağlamlaştıralım. Gerek ordumuzu gerekse tüm güvenlik güçlerimizi daha da güçlendirelim. İsmi cemaat, tarikat ya da siyasi başka bir şey. Devlet içinde bu tarz yapılanmaların oluşmasına müsaade edilmeyecek şekilde yeni bir devlet sistemini inşa edelim. TSK, MIT, emniyet ve yargı. Bu 3 kurumun içinde cemaat, tarikat ya da herhangi bir siyasi yapılanmanın oluşmaması için gerekli adımları atalım. Hukukun üstünlüğü için, adil hukuk sistemi için, yargının tam bağımsızlığı için, yargının siyasete alet olmaması için gerekli çalışmaları yapalım. MIT ya da istihbarat kurumlarımızı siyasi amaçlar uğrumuza değil; ülkemizin birlik beraberliğine karşı oluşacak iç ve dış tehditlere karşı sağlıklı bir istihbarat toplayacak ve iletecek şekilde çalışmasını sağlayalım. Kalkınma ve ekonominin gelişmesi için en iyi yol olan demokrasiyi siyasi parti ayrımı yapmaksızın adil bir şekilde kuralım." 

 

Türkiye Cumhuriyetine ve Türk Milletinin birliğine yönelik bu hain saldırıda kimlerin parmağı varsa hepsinin cezalandırılmasını isteyen Kaymaz; "Cumhuriyetimize, vatanımızın ve milletimizin birliğine yapılmış bu saldırılardan en hızlı kurtulmanın yolu; en güvenli liman olan Atatürk ilke ve inkılaplarına sığınmaktan geçecektir." diye konuştu. Ordu Yorum 

 
Editör: Haber Merkezi