Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Altınordu’ya bağlı Turnasuyu Mahallesi’nde deniz kıyısına akıtılan atık su mahalleliyi canından bezdirdi. Özellikle güneşli günlerde çevreye ağır koku yayıldığını söyleyen mahalle sakinleri, yetkililerden yardım beklediklerini ifade etti. Vatandaşlar ayrıca bu yıl haşere ilaçlama aracının mahalleye 2 haftada bir geldiğini ve bunun yetersiz olduğunu bildirdi. İsmail Güney isimli mahalleli “Belediyenin bize en güzel hizmeti bu pislik oldu” diyerek tepkisini dile getirdi.

“Atık suyun içinde denize giriyoruz”
Atık su ile ilgili konuyu belediyeye taşıdıklarını lakin bir sonuç çıkmadığını kaydeden Erhan Yaşar, “Mavi bayraklı kıyılarımız var diye belediyeler kendileriyle övünüyor. Görüldüğü üzere burada denize lağım suyu akıyor. Yazın birçok vatandaş buraya denize girmeye geliyor. Atık su için belediye ile irtibata geçtik bize yapılacağı söylendi fakat bir gelişme yok. Bir diğer sıkıntımızda belediye bize haftalık ilaçlama yapacağına dair söz verdi ama 2-3 haftada bir geliyorlar. İlaç arabasının böceklere hiçbir etkisi olmuyor” açıklamalarını yaptı. 


Mahalleli dert yandı
Fahri Uğur’da kokudan rahatsız olan vatandaşlardan birisi. Uğur, “Hava güneşli olduğunda burada kokudan durulmuyor. Rüzgarlı olunca da koku mahallenin içine yayılıyor” ifadelerini kullandı.
Sebahat Uğur, “Ailecek buraya denize gelenler var. Bizde burayı çok sevdik ama denize lağım akıyor. Bu sorunumuzla ilgilenirlerse çok seviniriz.”
Sahsenem Yaşar, “Çevre sağlığı ile ilgili bir çok test yapıldığı açıklanıyor. Turnasuyu’nun güvenilir olduğu ortaya çıktı. Ne kadar güvenilir olduğu belli. Buraya lağım suyu akıyor nasıl güvenilir raporu verilir anlamış değilim.”
İsmail Güney, “Belediyenin bize en güzel hizmeti bu pislik oldu. Gelsinler görsünler lağım nereye akıyor.”

Editör: Haber Merkezi