Hayata geçirecekleri Gülyalı Ulaşım Hattı Projesi ile Gülyalı’nın ulaşım sorununu ortadan kaldıracaklarını belirten Tepe, “Gülyalı ilçesi ve mahallelerinde ikamet eden hemşehrilerim tek vasıta ile Valiliğe bile gidemiyorlar. Ordu ve Giresun’u, Türkiye’ye ve dünyaya bağlayan havalimanına ev sahipliği yapan ilçemiz vatandaşları –ne yazık ki- şehir merkezine bile tek vasıtayla ulaşamıyor” şeklinde konuştu. Tepe , şöyle devam etti:

 

Kırsaldaki mahalleler ulaşım ağına dahil ediliyor

 

İlçeye bağlı 6 mahalleye ulaşım için herhangi bir toplu taşıma hattı bulunmayan Gülyalı’da, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte yeni kurulacak otobüs/dolmuş hatları sayesinde ilçenin merkezine ulaşım sağlanacak. Bu hat sayesinde günün belirli zamanlarında düzenlenecek seferlerle Mustafalı, Kestane, Ambarcılı, Hoşköy, Alibey ve Ayrılık mahalleleri de ulaşım ağına dahil edilmiş olacak.

 

Toplanma merkezi vatandaşlara kolaylık sağlayacak

 

Piraziz’le sınır, Abdal Deresi kıyısında ilçe sınırları içerisinde kurulacak Araç Depolama Merkezi’nde çok amaçlı bir bina inşa edilecek. Bu bina Piraziz’de alışverişini yapan, köye ulaşım için bekleyen özellikle kadınların ve yaşlılarımızın toplanma merkezi olacak. Yazın sıcağından,  kışın yağmur ve soğuğundan etkilenmeden herkes işlerini halledebilecek. Vatandaşımız emanet dolaplarına eşyalarını bırakıp alışverişini rahatlıkla gerçekleştirebilecek.

 

Klimalı duraklar geliyor

 

İlçe sınırları içerisinde duraklarımızın hâli içler acısı durumda. Bakımsız ve Karadeniz’in iklim şartlarına uygun olmayan duraklar vatandaşlarımızı mağdur etmektedir. Gülyalı Ulaşım Hattı Projesi kapsamında yapılacak, klimalı yeni duraklar sayesinde yazın sıcaktan, kışın ise soğuk ve yağışlı havalardan koruma sağlanacak. “ Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi