20-23 Haziran tarihleri arasında Üniversitemiz, Üsküdar Üniversitesi ve Uluslararası Stratejik Sağlık Araştırmaları Merkezi (USSAM) iş birliğinde gerçekleştirilen kongreye “Hasta Dostu Sağlık Hizmetleri ve Hastane” temasıyla sağlık bilimleriyle yönetim arasında ilişki kuran ve yaşam kalitesini ilgilendiren bilimsel çalışmaların yer aldığı kongrede 230 sözel ve 40 poster bildiri sunumu yapıldı.

Üsküdar Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen kongrenin Ordu Üniversitesi ve USSAM’la büyük bir uyum içerisinde gerçekleştirildiğini belirten Kongre Eş Başkanı Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Haydar Sur yaptığı konuşmada katılımcılara kongrenin gelişim sürecini aktardı.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, ulusal ve uluslararası platformlarda yerli ve yabancı akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirilen kongrenin sağlık alanındaki bilimsel çalışmalara ivme kazandırılması açısından önem arz ettiğini belirterek “Geçtiğimiz aylarda Üniversitemizde düzenlenen ‘Hasta Dostu Sağlık Hizmetleri ve Hastane Çalıştayı’ ile yine Üniversitemizin düzenleyiciliğini yaptığı ‘4’üncü Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Yönetimi Kongresi’ nde elde edilen çıktılar hasta odaklı yaklaşım ve sağlık yönetimi konularında Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ile Eğitim ve Araştırma Hastanesine sahip olan Üniversitemiz için yol haritası oluşturacaktır.” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi