Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Özlem Hazinedar STK'ların siyaset ve demokrasi açısından önemli bir araç olduğunu söyledi.

"Örgütlü mücadelenin temel unsuru"

Kahvaltıya katılanlara yönelik ilk sözü alan Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Av. Özlem Hazinedar, hem siyasi hareketlerin hem de sivil toplum hareketlerinin ülkemizde demokrasinin kökleşememesi nedeniyle istenilen düzeye gelmediğini vurguladığı konuşmasında,  "Buna paralel olarakta sivil toplum kuruluşları gerek  toplumdan gerekse de geçmişte yaşanan kötü tecrübeler nedeniyle de siyasi, sosyal ve ekonomik hayata istenilen düzeyde katkı sunamamışlardır. Bugün demokraside örnek olarak gösterilen başta İskandinav ülkeleri olmak üzere tüm çağdaş ve katılımcı demokrasilerin hakim olduğu ülkelerde örgütlü mücadelenin en temel unsurlarından bir tanesi kuşkusuz sivil  toplum kuruluşlarıdır, bunun en temel nüvesi de derneklerdir" diye konuştu.

'Misyonumuz bir araya getirmek'

Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma Derneği'nin  bugün 30 yıla yaklaşan dernek geçmişiyle İstanbul'daki en eski derneklerden bir tanesi  olduğunu belirten Hazinedar, "Dernekçilik, hemşeri dernekçiliği bugün varlığı ve gerekliliği çokça tartışılan bir konu olmakla beraber Türkiye'nin gözbebeği İstanbul'da birlikte yaşamayı becermeye toplumsal dayanışmayı sağlamaya, farklılıkları ortadan kaldırmaya çalışan ve kentsel dönüşümü sosyolojik düzeyde sağlamaya çalışan önemli ve etkili bir araçtır. Bizler bu anlayışla hareket ederek, dernekçiliğin toplum nezdindeki önemini, itibarını ve karşılığını artırmak zorunda olduğumuzun farkında olan bir dernek yönetimi olarak yaklaşan genel seçimler nedeniyle siyasilerimizi sivil toplum örgütlerimizle biraraya getirmeyi kendimize misyon edindik.Bugün bu kahvaltıların üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Buraya katılan STK yöneticilerine, demokrasilerimizin gerçek anlamda tecelli ettiği çok değerli muhtarlarımıza ve siyasi parti temsilcilerine çok teşekkür ediyorum. Karşılıklı interaktif bir ortamda gerçekleştirdiğimiz bu toplantılardan ülkemizde çoğulcu demokrasinin yerleşmesi ve gerçekleşmesi adına hep beraber bir umuda yolculuğa çıkıyoruz. Gerek katılımlarıyla gerekse fikirleriyle bu umuda ortak olan tüm misafirlerimize şimdiden teşekkür ediyorum" dedi.

Haber Merkezi

 

 

 

Editör: Haber Merkezi