Başkan Enver Yılmaz, konu hakkında yaptığı değerlendirmede Bakanlık nezdinde yapılan girişimlerin olumlu sonuçlandığını söyleyerek, “Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, Ünye Limanı’nı devraldığımız günden itibaren limanın gelişimine ve buradaki ticareti artırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Son alınan bu kararla da Ünye Limanı, bölgedeki ticari hareketliliği artıracak. Ünye Limanı, önümüzdeki dönemde bölgenin en önemli konteyner limanı olacak.” diye konuştu.

 

"Ticaret çeşitliliği artacak"

 

Başkan Yılmaz, İhtisas Gümrüğü olmasıyla birlikte Ünye Limanı’nın zirai karantina kontrolüne tabi olmayan, yakmaya mahsus ağaçlarla işlenmiş ve işlenecek ağaçlar gibi orman ürünlerinin ithalatının gerçekleştirilebileceğinin altını çizerek, “Ünye Limanı, artık bu özelliğiyle Fatsa’da olduğu gibi Ünye’de de ticaret çeşitliliğini artıracak. Özellikle Samsun ve Giresun gibi çevre illerin kereste vb. ithalat payından yararlanacak” dedi.

 

"Bölgenin lideri olacak"

 

Büyükşehir Belediyesi’nin Ünye’deki liman alanında büyük bir liman projesi (Ünyeport) hazırladıklarını söyleyen Yılmaz, “Ünyeport yaklaşık 1.8 km2 lik yeni alanda mükemmel altyapısı, modern elleçleme ekipmanları ve çağdaş terminal yönetim anlayışıyla Türkiye’nin yanı sıra bölge ülkelere ve Türk Cumhuriyetlerine hizmet verecek. Tüm Karadeniz Bölgesi’ni etkileyecek ve Türk Cumhuriyetlerine de hizmet verecek bir yatırım ve işletme anlayışıyla tasarlanan limanda Ro-Ro iskelesi, kurvaziyer yolcu gemileri için terminal tesisleri, liman vasıtaları, pilotaj ve liman idareleri, römorkörler, kurtarma istasyonları, kara ve deniz itfaiyesi, sahil güvenlik gibi yan işletmeler için ayrıca 1.050 m rıhtımlar ve ilgili tesisler bulunacak. Limanda kapalı alan olarak yer alacak 18.000 m2 CFS binalarının 6.000 m2 si soğuk depo olarak hizmet verecek. Ünye Limanı, konteyner içini doldurma, boşaltma ve ardiye hizmetinde bölgeye canlılık getirecek” şeklinde konuştu. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi