Alınan bilgiye göre, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un girişimleriyle tefrişatlarında kullanılmak üzere Ünye Sosyal Hizmet Merkezi için 150 bin lira, Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi için 150 bin lira ödenek, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından belirlendi.

Söz konusu toplam 300 bin lira ödenek, gelecek günlerde ilgili kuruma gönderilecek.

Akkuş, Çaybaşı ve İkizce ilçelerindeki vatandaşların da yararlanacağı Ünye Sosyal Hizmet Merkezi, gerekli tefrişatı tamamlandıktan sonra Ünye’deki adliye binasının yanında kiralanan dört katlı binada faaliyet yürütecek.

Fatsa ile birlikte yedi ilçeyi de faaliyet kapsamına alan Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi ise, Dumlupınar Mahallesi Dereüstü mevkisinde (Eski Çınar Tıp Merkezi) kiralanan binada, tefrişatı tamamlandıktan sonra hizmete başlayacak.

Korunmaya, bakıma veya yardıma muhtaç birey ve ailelerin tespit edilip desteklenmesi, ile danışmanlığı, yaşlı ve özürlü bireylerin evde bakımı, şehit yakınları ve gazilere eğitim ve danışmanlık gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından verilen hizmetler, bu yolla vatandaşlara daha hızla ulaştırılacak.OrduYorum

Editör: Haber Merkezi