Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Aksa Doğal gaz A.Ş.nin takibi sonucunda, Ünye ilçesine doğal gaz verilmesinin önündeki en büyük engellerden biri olan giriş istasyonunun yapılacağı alanla ilgili kamulaştırma sorunu, geçen yılın sonlarına doğru çözülmüştü. Söz konusu alanla ilgili mahkemeden ara karar çıkarılmasının ardından, giriş istasyonu yapımı hızlı bir şekilde tamamlanarak şehre ilk gaz verme işlemi gerçekleştirildi. Son olarak aradan geçen süre içerisinde, altyapısı hazır hâle getirilen Ünye’de firma tarafından çalışma ofisi oluşturularak abonelik işlemleri yapılmaya başlandı.

 

Ünye’de doğal gaza 20 milyon TL’lik yatırım

 

Ünye ilçesine doğal gazla ilgili 10 milyon TL yatırım yapıldığını ve yıl sonuna kadar 10 milyon TL daha yatırım yapılacağını söyleyen Başkan Yılmaz, “Ünye ilçemizde doğal gazla ilgili 10 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirerek 48 km çelik hat döşedik ve 6 bin potansiyel abone sayısına ulaştık. İnşallah yıl sonuna kadar 10 milyon TL daha yatırım yapmayı planlıyoruz. Yüklenici firma, şu anda Ünye’deki doğal gazla ilgili bütün abonelik işlemlerini yapacağı ofisini açtı ve abone çalışmalarına başladı. Sokağından doğal gaz hattı geçen veya binasının önünde servis kutusu bulunan vatandaşlarımız, firmaya başvuruda bulunarak doğal gazın konforundan yararlanabilir” dedi.

 

Yıl sonuna kadar birçok mahalleye doğal gaz verilecek

 

Başkan Enver Yılmaz, ilçede doğal gaza kavuşan mahalle ve abone sayısının bundan sonra hızla artacağını belirterek, “Şu anda çalışmalarımız hızlı bir şekilde ilerliyor. Çınarlık, Atatürk ve Kaledere Mahallelerimizin bir kısmı doğal gaza kavuştu. Yıl sonuna kadar Atatürk, Kaledere, Çamurlu ve Fevzi Çakmak Mahallelerimizin tamamını doğal gaza kavuşturmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi