Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Ordu Valiliği İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü “Sebze Yetiştiriciliğini Geliştirme Projesi” kapsamında çiftçi desteklemeleri devam ediyor.

Proje kapsamında daha önce çilek ve patates ürünlerinde desteklemeler yapılırken, bu kez de Ordu ili genelinde açıkta ve örtü altı sebze yetiştiriciliği yapan 250 üreticiye 50 bin adet aşılı domates fidesi, 20 bin adet hıyar fidesi ve 6 bin kg sera naylonu dağıtıldı. Çiftçilere yapılan fide dağıtımı ile çiftçilerin kendi ihtiyaçlarını karşılamaları ve yerel pazarlarda ürünlerini satarak aile ekonomilerine katkı sağlamaları amaçlanıyor.

Proje istihdam yaratıyor

Proje ile birlikte boş bırakılan tarım arazilerinin değerlendirilmesi, yıl boyunca düzenli iş imkânı sağlanması nedeniyle işsizliğin azaltılması, dolayısıyla köylerden kentlere göçün önlenmesi, kullanılan sertifikalı ve hastalıklara dayanıklı fidelerle birim alandan yüksek verim ve gelir elde edilmesi amaçlanıyor.

Proje doğrultusunda daha önce çiftçilere 30 dekar alana dikim yapılmak üzere 200 bin adet çilek fidesi ve 175 dekar alana dikim yapılmak üzere de 70 bin kg patates tohumunun dağıtımı yapılmıştı. Ordu Yorum

 

 

 

Editör: Haber Merkezi