Ordu’nun 32 bin 100 nüfuslu Perşembe ilçesine Karayolları tarafından 9 ay önce yapılan yaya üst geçidinin kaldırılması için şehir merkezine kurulan sandıkta 1364 vatandaş oy kullandı.

Ordu-Fatsa arasındaki çevre yolunun hizmete girmesinden sonra adeta hiç araç geçmeyen Perşembe ilçesinde 9 ay önce yapılan üst geçidin kaldırılıp kaldırılmaması için vatandaşlar 1 hafta boyunca sandık başına gitti.

Şehir merkezinde kurulan sandıklarda oyunu kullanan vatandaşların birçoğu üst geçidin kaldırılması için oy kullanırken kimi vatandaşların ise üstgeçit ’in kalkmaması için oy kullandı.


KEMAL BAHTİYAR: “VATANDAŞIN KARARINA SAYGILIYIZ”


Şehir merkezinde 1 hafta süren ve Cuma günü mesai bitiminde tamamlanan halk oylamasını değerlendiren Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, Perşembe halkının verdiği karara saygı duyduğunu söyledi. Onların aldığı karara göre hareket edeceklerini belirten Bahtiyar, “Bizden önceki dönemde Karayolları buraya üst geçit yapmıştı. Belediye Başkanlığına seçildikten sonra halkımızdan bana üst geçidin kaldırılması yönünde yoğun talep geldi. Bu konu önemli, hayati bir konu olduğu için bende konuyu halk oylamasına sundum. Dolayısıyla burada şeffaf bir yapı kurduk, isteyen üst geçit kaldırılsın, isteyenlerde kaldırmasın diye halkımızın hür iradesini kullandı. Bu üst geçidin kaldırılması belediye olarak bizim yetkimizde değil, ilçe konseyi olarak vatandaşlarımızın yetkisinde. Halkımız ne karar verirse biz o kararı Büyükşehir Belediyesi’ne iletmekle görevliyiz gerekeni onlar yapacaktır” dedi.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi