Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin, binası dahi olmayan öğrencisi ve binası dahi bulunmayan Ordu Üniversitesi’ne bağlı Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları'na 13 sekreter atandığı iddiaları ile ilgili bir açıklama yaptı. 

Başkan Şahin, Sayıştay'ın TBMM'ye sunduğu rapor ile Türkiye'de kadrolaşmanın geldiği boyutun da gözler önüne serildiğine işaret ederek, "Sayıştay, hazırladığı Ordu Üniversitesi 2019 yılı denetim raporu ile üniversitedeki kadrolaşmayı ortaya koydu. Henüz faaliyete geçmemiş, öğrencisi ve binası dahi bulunmayan üniversiteye bağlı Gölköy ve Aybastı Meslek Yüksekokulları'na 13 sekreter atandığı basında da yer aldı. Sekreter olarak atanan kişiler, sınava dahi girmeden kısa süre sonra şube müdürü yapılmış" bilgisini paylaştı.

 

Liyakat esası uygulanmalıdır

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin atamalarda liyakatı savunduğuna vurgu yapan Başkan Şahin, "Kamu kurumlarında kadrolaşmanın önüne geçmek için liyakatı savunduk. Ne yazık ki Ordu'da yaşanan bu son olay ile kadrolaşmaya karşı verdiğimiz mücadelede haklı olduğumuzu gösterdi. Okullarda ve yurtlarda cemaat baskısına, laik milli eğitim ilkelerine aykırı yapılanmalara son verilebilmesi için eğitim kadrosunun her düzeyinde liyakat esası uygulanmalıdır. Üst ve orta kademe yöneticilik görevlerine yapılacak atamalarda, liyakata dayalı nesnel ölçütler gözetilmelidir" dedi.

Türkiye'de yıllardır atama bekleyen üniversite mezunlarının olduğunu anımsatan Başkan Şahin, üniversite ile ilgili daha önce de usulsüzlüklerin gündeme geldiğini anımsatarak, "Yeni iddialarla ilgili bir soruşturma açıldı mı?" diye sordu. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi