Ordu Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Ali Ayyıldız, Hükümetin Ordu Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi için çok destek verdiğini ama bu 4 yıl içinde hastanenin temelinin dahil atılamadığını dile getirdi. “Temel atılmış olsaydı aday olmazdım” diyen Ayyıldız; “Eski Boztepe Hastanesi bize kapılarını açtı. Hastalarımıza şifa verme olanağı doğdu öğrencilerimize orada eğitim veriyoruz. Fakat koşullarımız gerçekten zor. Bu koşulların bitmesini beklerken 4 yıl bitti, koşullar bitmedi. Bu nedenle aday oldum. Bir tıp mensubuna ihtiyaç var. Bizimle birlikte kurulan birçok üniversite var onlar gerçekten iyi yol kat ettiler. Biz çok gerilerde kaldık. Üniversitemizde dedikodularla işler yürütülüyor. Gerçek çalışmayla yüzümüzü göstermemiz lazım.” dedi.

19 Eylül Gazeteciler Derneği’nde yaptığı açıklamada, üniversitedeki sıkıntıların kendini rektör adaylığına ittiğini belirten Ayyıldız; “Milli  ve geleneksel değerlerimizi muhafaza etmek kaydı ile üniversitemize katkı verecek her türlü fikre ve eleştiriye saygı duyacak, müzakereci demokrasinin hayat bulduğu, kamu vicdanını yaralayıcı tüm iş ve işlemleri kınayan, akademisyenlerin alan ve uzmanlıklarına önem veren, akademisyenlerin sendika, sivil toplum kuruluşu ve benzeri toplumsal mensubiyetlikleri sebebi ile özlük haklarından mahrum bırakacak anlayışa geçit vermeyecek, gelişimi nitel kriterler ile ölçen, her alanda uluslararası kalite standartlarını temel alan bir anlayışa sahip, dürüst, katılımcı, çocukların ve gençlerin  çevre sorunlarına karşı mücadelede kararlı, yaşam boyu öğrenme eksenli projeler üretecek bir rektör adayıyım” diye konuştu.

Projeler ilk yıl başlayacak

Göreve tek dönem talip olacağını belirten Ayyıldız; birçok projesi olduğunu belirterek, projelerin hepsinin ilk bir yıl içinde başlayacağını söyledi. Bu bağlamda 4 yıl içinde acil olarak yapılacak işler olduğuna değinen Ayyıldız, projelerin bazılarını şöyle açıkladı:

 “ 9 fakültemiz var. Bunların bir kısmının işleyişi yavaş gidiyor. Mühendislik fakültesi yerleşkesi kurmak istiyoruz. Bunu da Sayacabaşı mevkiinde yapmak istiyoruz. Ordu’da yer sıkıntısı var. Ordu Üniversitesi kurulduğu zaman Sayacabaşı mevkiine kuralım diye çok söylenmişti. İklim koşullarından dolayı kabul edilmedi. Alaska ve Amerika 8-10 ay karlı bölgeler oralarda üniversiteler rahatlıkla kuruluyor ve biz de bunu burada başarmak zorundayız.

Üniversitelerde teknopark olmazsa olmazlardan, girişimci bir üniversite için gerekli. Sanayicilerle ortak kurulan yerler. Kaynaklarımız devletten geliyor. Devletin haricinde uzun vadeli dış kaynaklı kredilere talip olacağız. Bunun için siyaseti arkamıza almak zorundayız. Sosyal ve beşeri bilimler fakültesi kurulacak, mezunlar iş bulamadığı için  iletişim fakülteleri artık kurulamıyor. Kampüste ayak basacak yer kalmadı. 3 bin, 5 bin öğrencinin rahatlıkla gezeceği yerler olmalı.

Ünye’ye ve Fatsa’ya birer yeni fakülte düşünüyoruz. Orada öğrencilerin sosyal hayatlarını genişletmek istiyoruz. Havaalanı yakında hizmete girecek. Sivil Havacılık Yüksek Okulunu açmak istiyoruz. Devlet konservatuarı kapatıldı bunun nedenini sorguladığımızda ihtiyacımız yoktu dendi. Ancak araştırdığımda ihtiyaç olduğunu gördüm. Projelerimiz arasında yaklaşık 15 araştırma ve geliştirme merkezi var. Erken sanat, bilim ve teknik eğitimi planlıyoruz. Üniversitemizi anaokulu, ilköğretim ve liseyle kaynaştırmak istiyoruz. Ayrıca çocuk üniversitesi projemiz var. Marka, patent ve proje ofisleri oluşturacağız. Hem akademisyenler hem de Ordulular bu şenliği gezme fırsatı bulacaklar.

Bir medya ofisi kurarak, yerel gazetecilerle işbirliği içinde olmak istiyoruz. Bahar şenlikleri ismini kaldırıp bunu daha geniş bir alana yayarak, bilim, sanat ve spor şenlikleri adı altında bir ay sürecek bir şenlik yapmak istiyoruz.” Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi