Salgın konusunda bilgi almak için konunun uzmanlarına kulak verilmesi gerektiğini söyleyen Arif Öztürk; “ Uzman olmayan kişiler tarafından yapılan önerilere itibar etmeyin. Kulaktan dolma bilgilerle önlem ve kendi kendinize tedavi uygulamayın.      

     

Bu günlerde hepimizin farklı duygudurumları olabilir, muhtemelen endişeli, stresli, korkmuş, üzgün, bunalmış, kızgın, çaresiz hissettiğimiz anlar olacaktır. Bu yaşadıklarımızın hepsi son derece zor bir duruma normal tepkilerdir. Korkmak, mutsuz olmak herkeste olabilecek duygulardır. Tabiki her insanın strese karşı duyarlılığı farklı olup, farklı tepkiler vermesi doğaldır. Çevremizdeki bir çok insan size göre korkusuz ve çok rahat gelebilir. Bu noktada herkes farklı duygular yaşayabilir. Daha önce psikolojik olarak daha endişeli yapıda olanlar bu durumla daha zor başedebilir yada tam tersi her zaman güçlü görünen biri kendini yetersiz hissedebilir. Böyle zamanlarda mevcut virüse karşı uygulanan tedbirlere uyarak, genel sağlığımıza dikkat etmenin yanında, ruh sağlığımıza da dikkat etmemiz gerekir. 


Eğer ki kendinizi bunalmış hissediyorsanız yardım isteyin. Yakınlarınızla, arkadaşlarınızla, güvendiğiniz kişilerle nasıl hissettiğiniz konusunda konuşun. Diğer insanlarda size benzer duygular hissedebilir. Kontrol edemediğiniz duygularınız için gerekirse psikolojik destek almaktan utanmayın “ dedi. Haber Merkezi


       

        


Editör: Haber Merkezi