7 Haziran genel seçimlerinden istediği sonucu alamayan siyasi partiler 1 Kasım’daki seçim için hazırlanıyor. Tüm siyasi partiler seçim vaatlerini açıklarken, vatandaş ise verilen sözlerin seçimden sonra unutulmamasını istiyor.

Türkiye’de seçim dönemlerinde siyasi partilerin oy toplama amaçlı verdikleri vaatler öncelikle emekliyi ve işçiyi ilgilendiriyor. Partilerin seçim vaatlerini değerlendiren ve vaatlerin oy toplama amaçlı olduğuna inanan vatandaş, artık icraat görmek istediğini belirtiyor.

“Vatandaş hizmet bekliyor”

Cemil Canbay: “Bu halk geçmiş yıllarda siyasi partilerden bir icraat görmedi. Ezilen hep halk oldu. Türkiye Cumhuriyeti halkı artık uyandı. Vatandaş artık vatana hizmet bekliyor. İnsan ölür eseri kalır, arkada eser bırakmak önemli. Tüm siyasi partilerin artık bunu göz önünde bulundurması gerekiyor. Şu an Ordumuza yapılan yollar, tüneller, havaalanından çok memnunuz, gittikçe gelişen bir şehir oluyoruz. Geçmişte bu işleri hiç göremedik. Vatandaş yapılan icraatlara göre sandık başında kararını verecektir.”

“Boş vaat istemiyoruz”

Murat Gönül: “Tüm siyasi partiler seçim vaatleri veriyor ama bunların gerçekliğine inanmıyorum. Verilen sözleri yerine getirmek önemli artık bu halkın sabrı kalmadı. 7 Haziran’da bir mesaj verildi ama partiler bu mesajı görmezden geldi. Bu seçimde de sonucun değişeceğine inanmıyorum. Vaat veriliyor ama enflasyon almış başını gidiyor. Zam üstüne zam geliyor. Önce bunlara el atılsın biz boş vaat istemiyoruz. Olan vatandaşa oluyor. Öncelikle terörün bitmesini bekliyoruz. Artık teröre tahammül kalmadı bu iş kökten bitmeli.”

“Muhalefetin vaatleri gerçekçi değil”

Hayri Aydın: “Bu iş sadece seçim vaadiyle olacak iş değil. Tüm siyasi partileri geçmişten günümüze değerlendirdiğimiz zaman kimin ne yapıp, kimin ne yapmadığını görmek ve ona göre tartmak önemli. Muhalefet partilerinin seçim vaatleri bana gerçekçi gelmiyor bu zamana kadar ne yapıldı da bundan sonra yapılacak. Oy almak için söz vermek kolay. İşçi emekli artık hakkını istiyor.”

“Vaatler yetersiz”

Şener Şensoy: “Önce bu ülkede terör bitmeli. Analar babalar artık ağlamasın. Terör durmadan yapılan her şey boş halk da mesajını verdi ama dikkate alınmadı. Tüm siyasi partiler bir köşeye çekildi halkın mesajı görmezden gelindi. Bu seçimde de sonucun değişeceğine inanmıyorum. Ben emekliyim bana verdiği maaş bin 100 TL. Bu maaşla geçinmek zor çalışmak zorunda kalıyorum. Uzmanlara göre özellikle asgari ücret konusu ülkenin şartlarına göre gerçekçi değil bunları iyi değerlendirmek lazım.”
 

“İnsanca yaşam hakkımız”

Turgay Kıraç: “İnsanca yaşamak bu ülke insanının hakkı. Siyasi partilerin seçim vaatleri iyi, güzel ama bu vaatlerin yerine gelmesi önemli. Halk artık somut şeyler görmek istiyor. Seçim vaatlerinin günün şartlarında yeterli olduğunu düşünüyorum. 1 Kasım seçimlerinden çıkacak sonuçla ülkenin en iyi şekilde yönetilmesini umuyorum.” Ordu Yorum/Neşe Çakar
Editör: Haber Merkezi