Ünye Temsilcisi Çağlayan Bakar, “Karadeniz’in incisi güzel Ordu’muzun eşsiz güzellikteki bu coğrafyasını korumak ve sahip çıkmak bir insanlık görevidir. Birçok canlıya ve endemik bitkiye ev sahipliği yapan oksijen deposu yaylalarımızı korumak aynı zamanda her vatanseverin görevidir. Buradaki halkta bunu yapmaktadır. Tatlı su kaynakları havzasının üzerine inşa edilen çöp tesisinin kaldırılması ve buraya layık bir yatırım yapılması tüm bölge halkının haklı talebidir.” dedi.

Bakar, şöyle devam etti: “Uygunsuz depolama yapılan çöp sahası çevresinde bulunan binlerce insanın ve canlının kullandığı su kaynaklarındaki kirlilik ve bulaşıcı hastalık riski Samsun İl Sağlık Müdürlüğü ve ÇED raporlarıyla da sabittir. İnsanların ve canlıların yaşam alanları zorla bölge halkının elinden alınmak istemektedir.

Vatanına, Bayrağına, Cumhuriyetine sahip çıkan halk elbette; doğasına, suyuna, çevresine de sahip çıkacaktır. Burada her türlü zor doğa koşullarına rağmen alana çöp kamyonu girdirmeyen, eylem yapan, direnen insanları kolluk kuvvetleri ile adli süreçler ile oyalamak direnişlerini kırmaya çalışmak nafiledir.

Doğayı ve çevreyi korumak tüm yerel ve mülki amirlerin görev ve sorumluluğudur. Yöneticileri sorumluluk almaya ve çevreyi olumsuz etkileyen “vahşi depolama” sorununu çözmeye davet ediyoruz. Bu sorunun ortaya çıkardığı zarar ve mağduriyetlerin giderilmesi talep ediyoruz ve bunun Eğitim-İş olarak takipçisi olacağımızı buradan duyuruyoruz.” Haber Merkezi

                                                                      

                                              

 

Editör: Haber Merkezi