Vali İrfan Balkanlıoğlu, Altınordu ilçesine bağlı Karaoluk Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve güzelliği ile doğa harikası bir göl olan Çiseli Şelalesi’ni gezerek, incelemelerde bulundu.
Vali İrfan Balkanlıoğlu, beraberinde Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Kemal Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Uğur Toparlak, Karaoluk Mahalle Muhtarı Hüseyin Arslan, Karaoluk Mahallesinden olan Ordu Eski Milletvekili Rıdvan Yalçın ve basın mensupları ile birlikte, ilimiz turizmi açısından cazibe noktalarımızdan birisi olan Karaoluk Çiseli Şelalesi’ni gezerek, bilgiler aldı.

Çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapan, 9 metre derinliğindeki göleti ve 6 metre yüksekliğindeki şelalesiyle dikkat çeken Çiseli Şelalesi’nde bazı daire müdürleri de yüzerek, şelalenin keyfini çıkardı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çiseli Şelalesi ile ilgili basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ”Çiseli Şelalesi Altınordu ilçesine bağlı Karaoluk Mahallesinin hemen yakınında bulunuyor. Şelalede su tamamen temiz ve kirleten bir unsur yok. Kırmızı benekli alabalıkların yaşadığı, tabiat harikası bir cennet burası” diye konuştu.

Karaoluk Mahallesinde, birçok Çiseli Şelalesine benzer şelaleler bulunuyor. İnsanlar buraya gelerek stres atıyor, yüzüyor. Yüksekten atlama imkânının olması, çevresinin de yeşilliklerle kaplı ve oksijenin bol olması nedeniyle buraya olan rağbeti artırıyor. Buraya gelen insanlar doyumsuz bir tatilin tadını çıkartıyorlar. Bizler, buraları keşfetmenin mutluluğunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Ordu’nun bozulmamış tabiatı, henüz keşfedilmemiş çok yerleri olduğunu kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da, türkülere konu olmuş ancak birçok insanın bilmediği sayısız dere, göl, gölet ve şelale bulunuyor. İnsanların doyumsuz keyif aldığı çok değişik yerler, manzaralar İlimizde mevcut. Bu güzellikleri herkesin görmesini istiyoruz” dedi.

Ulaşım altyapısının tamamlanmasıyla birlikte Ordu’nun, birbirinden güzel yaylaları, yeşilin her tonunun sergilendiği ormanları ile Cennetten bir köşe olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, ”Bütün vatandaşlarımızı Ordu’ya keşfetmeye davet ediyoruz” dedi ve güzelliklerin bozulmadan korunmasını ve yerlere çöp atılmaması, çevrenin temiz tutulması gerektiğine vurgu yaptı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Çiseli Şelalesindeki incelemelerinin ardından, her yıl yayla şenliklerinin düzenlendiği Kabayatak Yaylası’na geçerek, yayla ile ilgili Muhtar Hüseyin Arslan’dan bilgi aldı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kabayatak Yaylası’ndaki incelemelerinin ardından Ordu’ya hareket etti.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi