İkizce ilçesinde ilk olarak Kaymakamlığı ziyaret eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakamlık Binası Önünde Kaymakam Cihan Kayaalp, İlçe Jandarma Komutanı Nevzat Oğuz, Belediye Başkanı Bahri Söğüt, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Can ve kurum müdürleri tarafından karşılandı.

Vali Balkanlıoğlu, ilçenin sorunları, ihtiyaçları ve yapılan yatırımlarla ilgili Kaymakam Cihan Kayaalp’den brifing aldı. Kaymakam Kayaalap, ilçenin tarihçesi, coğrafi durumu, nüfusu, idari yapısı, güvenlik, SYDV yardım faaliyetleri, tarım, hayvancılık, sanayi, eğitim, sağlık, turizm ile yatırım programına alınan ve devam eden projeler hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Cihan Kayaalp, İkizce Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 8.10.11. ve 12. Sınıflarda okuyan öğrencilere yönelik olarak hazırlanan “Benim Dershanem” projesi hakkında da bilgiler verdi. Kaymakam Kayaalp, Proje kapsamında, ilçedeki okullarda öğrenim gören öğrencilere hafta sonları okullarında ders verileceğini ve hafta içlerinde ise etüt faaliyeti yapılacağını söyledi. 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, brifing sonrası yaptığı açıklamada, İkizce’nin çok güzel bir ilçe olduğunu, ancak hizmete muhtaç olduğunu da unutmamak gerektiğini belirterek, Kaymakam Cihan Kayaalp’den ilçenin ihtiyacı olan alanlarda projeler geliştirmesini, ayrıca ilçede ihtiyaç sahibi özellikle 90, 80 ve 70 yaş üzerinde bulunan insanların tespit edilerek ihtiyaçlarının giderilmesi noktasında gereken özenin gösterilmesini istedi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Kaymakamlık ziyaretinin ardından, İkizce Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Başkanı Bahri Söğüt’ten belediyenin çalışmaları ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, Belediye Başkanlığı ziyaretinin ardından İkizce Meslek Yüksekokulu’na geçti. İkizce Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Ömer ÇAKIR, İkizce Meslek Yüksekokulu'nda 182 öğrenci bulunduğunu, Yüksekokul’da Bankacılık ve Sigortacılık, Yaşlı Bakım ile Engelli Bakım ve Rehabilitasyon bölümlerinin yer aldığını belirterek, Türk Dili ve Edebiyatı, İngilizce ve Atatürk ilkeleri ve İnkılap Tarihi derslerinde uzaktan eğitim verildiğini ifade etti.

Vali Balkanlıoğlu, İkizce Meslek Yüksekokulu’nun Bilgisayar odası, Amfi Salonu, Yaşlı Bakım Uygulama Laboratuarı olmak üzere tüm birimlerini gezdikten sonra Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nin yapılacağı alanda incelemelerde bulundu.

İlçenin Merkez Mahallesi, Adalar mevkiinde, İkizceli hayırsever vatandaşlar tarafından satın alınan 5,5 dönümlük arazi üzerine, 12 derslikli Anadolu İmam-Hatip Lisesi ile 200 öğrenci kapasiteli yurt yapılacak.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, daha sonra Merkez Cami inşaatı ile İkizce Ortaokulu Binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu’nun İkizce’deki son durağı ise 500 yıllık geçmişe sahip olan, pelit ağacından üretilmiş, tamamı ahşaptan hiç çivi çakılmadan yapılmış ve 2012 yılında aslına uygun olarak restore edilen Çivisiz Camii olarak da bilinen Laleli Camii oldu. Burada camiyi gezen ve yakından inceleyen Vali Balkanlıoğlu, caminin tarihçesi hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Vali İrfan Balkanlıoğlu, İkizce’deki temas ve incelemelerinin ardından Akkuş ilçesine geçti.Haber Merkezi
 

Editör: Haber Merkezi