Turizmin en önemli unsurlarından birisinin tanıtım olduğuna dikkat çeken Vali İrfan BALKANLIOĞLU, bütün imkanları kullanarak Ordu’yu her alanda, her fırsatta ve her vasıtayla tanıtmaya çalıştıklarını kaydetti.

Etkin tanıtım yapabilmenin yollarından birisinin de medyayı iyi kullanmak olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “Yerel ve yaygın medya organlarını kullanarak, Ordu’nun en iyi şekilde tanıtımını hedefliyoruz. Bu hedefimiz doğrultusunda, yerel basınımızın bizlere sağladığı destek ve katkının yanında ulusal ölçekte yayın yapan gazete, dergi ve televizyonlarımızdan da istifade etmeye çalışıyoruz. Bu maksatla çeşitli televizyon kanallarında yayınlanan programların çekimlerinin ilimizde yapılmasını, yaygın basında ilimizi tanıtıcı haber ve yazıların yayınlanmasını, tirajı yüksek ve prestijli dergilerde ilimize yer verilmesini sağlamaya çalışıyoruz. Bu çabalarımız meyvelerini veriyor. Kısa süre içerisinde bir çok ulusal televizyon kanalı Ordu’ya gelerek, Ordu’nun doğal güzelliklerini, tabiat ve kültür varlıklarını, tarihi mekanlarını, kültürünü, sosyal hayatını, yöresel lezzetlerini çektikleri programlarda yansıttılar. Ordu, son olarak da, THY’nin yan kuruluşu olan AnadoluJet firmasının çıkardığı “AnadoluJet Magazin” dergisi ile İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) firmasının yayın organı olan “Sealife” dergisinde yer aldı” dedi.

“Sealife” ve “AnadoluJet Magazin” dergilerinin çok sayıda okuyucuya ücretsiz olarak ulaşan prestijli dergiler olduğunu ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “Hem İDO firmasınca yayınlanan “Sealife” dergisi, hem de AnadoluJet firması tarafından yayınlanan “AnadoluJet Magazin” dergisi, aylık olarak çok sayıda bastırılmakta ve İDO’ya ait deniz otobüslerinde, AnadoluJet firmasına ait uçaklarda ücretsiz olarak dağıtılmaktadır. Okuyucu kitlesi oldukça yüksek olan dergilerde Ordu’ya yer verilmesi ve tanıtılması, Ordu’ya olan ilgili daha da artıracaktır” dedi.

Ordu’nun, ‘Sealife’ ve ‘AnadoluJet Magazin’ dergilerinde yer almasının tanıtım ve reklam açısından iyi bir fırsat olduğunu vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, “AnadoluJet Magazin dergisinin, kapak fotoğrafında tamamen Ordu’ya ait bir fotoğrafı kullanması ve iç sayfalarının sekizinde Ordu’yu tanıtıcı yazılara ve fotoğraflara yer vermesi, yine aynı şekilde ‘Sealife’ dergisinin ‘Saklı Cennet Ordu’ başlığıyla sayfalarında Ordu’nun tanıtımına yönelik yazı ve fotoğraflara yer vermiş olması, Ordu’nun tanıtımı ve reklamı açısından büyük bir fırsat ve imkandır. Bu tanıtım fırsatını ve imkanını bizlere sunan Anadolu Jet ve İDO firmaları ile dergi yöneticilerine ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İDO (İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.) adına aylık olarak yayınlanan “Sealife Dergisi”, İDO’nun şehir içi ve şehir dışı hatlarında yolculara ücretsiz olarak sunuluyor. Dergi, aylık ortalama 1 milyon 550 bin kişinin ve 650 bin aracın seyahat ettiği tüm deniz araçlarına ulaşıyor. Amacı, keyifli bir yolculuk yaşatmak olan Sealife, her meslek grubu ve ailenin tüm bireylerine hitap eden içeriğiyle dikkat çekiyor. Dergide kültür ve sanat haberleri, mekân tanıtımları, ünlü isimlerle röportajlar, teknoloji, stil, sağlık ve çocuk haberleri yer alıyor.

Kurulduğu günden bu yana yolcularına ekonomik uçuş imkanı sunan ve toplam 25 destinasyonda yıllık 2,5 milyonu aşkın yolcusuna uçuş hizmeti veren AnadoluJet firması, kendi ismini taşıyan dergisi ile Anadolu’nun kendine has motiflerini, kültürel ve tarihi değerlerini ön plana çıkarmayı hedefliyor. AnadoluJet Magazin ayrıca Anadolu’nun gelişen yönlerini ön plana çıkarırken kaybolmaya yüz tutan geleneklerimizi de bizlere bir kez daha hatırlatıyor. AnadoluJet Magazin dergisi, seyahat dosyalarına ek olarak, Ankara ve Anadolu’dan son haberler, Anadolu’nun yükselen ve kaybolmaya yüz tutan değerleri gibi farklı başlıklarla Anadolu kültürüne ışık tutuyor ve sadece bir uçuş dergisi olmanın ötesine geçiyor.Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi