Korgan İlçesi Kayabaşı Mesire Yeri'nde gerçekleştirilen toplantıya, Vali Kenan ÇİFTÇİ ve ilçe kaymakamları katıldı.Toplantıda bir konuşma yapan Vali Kenan ÇİFTÇİ, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimi sonrasında Ordu'nun Büyükşehir Belediyesi statüsüne kavuşması ile birlikte İl Özel İdaresi'nin, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri'nin kapandığını söyleyerek, Ordu'da yeni bir dönem başladığına dikkat çekti.

     Hayatın bir değişimden ibaret olduğunu ve kaymakamların kendilerini geliştirmeleri gerektiğini belirten Vali Kenan ÇİFTÇİ, eğitimin önemine değinerek, Benchmarking projesi kapsamında yapılan çalışmaların iyi takip edilmesini ve mutlaka bir projenin içerisinde bulunulmasını istedi. Ayrıca Vali ÇİFTÇİ, YİKOB tarafından 11, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce de 13 okul yatırımının takip edildiğini, yapılması planlanan 17 okulumuzun alt yapı çalışmalarının da devam ettiğini ayrıca okullarımızda 180 adet bakım ve onarım çalışması yapılacağını söyledi. Ordu'da eğitimle ilgili ciddi çalışmaların yapıldığını ve önceliğin eğitim olduğuna vurgu yapan Vali ÇİFTÇİ, İlçelerde tamir ve tadilat yapılacak okulların belirlenmesini, ayrıca ilçe sınırları içinde olan kamu yatırımlarının takibinin de aylık fotoğraflanarak Proje Takip sistemine atılmasını istedi.
 
Kaymakamlardan, görev yaptıkları İlçelerde bulunan kanaat önderleri ile iletişim içerisinde olmalarını ve insanlara yardımlaşmayı, dayanışmayı, muhabbeti, destek olmayı sağlamalarını isteyen Vali Kenan ÇİFTÇİ, ayrıca ilçe Kaymakamlarının Avrupa Birliği Projeleri hazırlayarak, hazırlanan projelerle birlikte yurt dışına gitmeleri tavsiyesinde bulundu ve “Bütün kaymakam ve Vali Yardımcısı arkadaşlarımın yurt dışına çıkıp görmelerini arzu ederim” diye konuştu.Toplantıda, turizme çok önem verdiğinin altını çizen Vali ÇİFTÇİ, “Turizmde ‘4G' diyoruz. Gezme, Görme, Gurme ve Gülme. Beşinci G de var o da Girişimcilik. Sizlerden turizm alanında, yayla ve diğer şenlikler konusunda da çalışmalar yapmanızı arzu ediyorum” dedi.
 
Vali Kenan ÇİFTÇİ, toplantının sonunda, Ordu'da 25 Bin ünite kan harcandığını,toplanan kanın ise 13 bin civarında olduğunu hatırlatarak, kan verme konusunda Kızılaya yardımcı olunmasını ve destek verilmesini istedi.Toplantıda ayrıca, Ordu Kızılay kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr.Cengiz DÖNMEZ, Ordu'da kan bağışı ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında kısa bir brifing sundu. Dr. Cengiz DÖNMEZ, Ordu'da kayıtlı 7.065 düzenli kan bağışcısı bulunduğunu, 2013 yılında yürütülen kan bağışçısı kazanım çalışmaları ile 2.059 yeni kan bağışçısı eklendiğini belirterek, Ordu'nun yıllık kan ihtiyacının yaklaşık 25.000 ünite kan bağışı ile karşılanabileceğini kaydetti.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi