Vali Tuncay Sonel, Ordu’nun basın-yayın kuruluşlarını daha yakından tanımak ve faaliyetleri hakkında bilgi almak amacıyla  ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak, Ordu’da 1995 yılında yayın hayatına başlayan ve karasal yayın hayatını sürdüren Ordu ORT TV’yi ziyaret eden Vali Tuncay Sonel, Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Erişen tarafından karşılandı.

Bünyesinde, günlük ve vasıflı olarak yayın yapan Hayat Gazetesi’nin de yer aldığı Ordu ORT TV’nin hizmet birimlerini gezen Vali Tuncay Sonel, yayın faaliyetleri hakkında Erdoğan Erişen’den bilgi aldı. Ordu ORT TV’nin çalışanları ve Hayat Gazetesi yazı işleri kadrosuyla bir süre sohbette bulundu.  

Ordu’nun sorunlarına ve ihtiyaçlarına tamamıyla vakıf olduğunu dile getiren Vali Tuncay Sonel, başta sağlık, ulaşım, eğitim alanındaki sorunların giderilmesi ve çözüme kavuşturulması noktasında yoğun çaba sarf ettiğini dile getirdi.

Ordu ekonomisinin canlandırılması, istihdamın artırılması için Ordu’ya yatırımcı çekebilmek için de yoğun girişimlerde bulunduğunu ifade eden Vali Sonel, pandemi nedeniyle sekteye uğrayan girişimlerin sürdürüleceğini kaydetti. 

Ordu’nun değerleriyle birlikte güzel işler yapacağını belirten Vali Sonel, “Ordu ailesiyle, Ordu'nun değerleriyle istişare ederek, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kurumlarla birlik ve beraberlik içerisinde ilimiz için yapılması gereken işlerin takibin yapıyoruz. Şehir Hastanemizin ihalesi çok yakında yapılacak. Hayırsever iş adamlarımızın desteği ve Milli Eğitim Bakanlığımızın katkılarıyla ihtiyacımız olan 17 tane okulumuza ulaştık. Yetim ve öksüzlerimize, Engeli olan vatandaşlarımıza,, şehit ailelerimize, gazilerimize devletimizin güler yüzünü, şefkatini, sıcaklığını her daim göstermeye çalışıyoruz. Kapımız herkese açık. İstihdamla ilgili yatırımlarımız pandemi döneminde olmamıza rağmen devam ediyor. Pandemi döneminde vatandaşlarımızın maske, mesafe ve temizlik kurallarına uymaları için dikkatlerini çekmeye çalışıyoruz. Ordumuzda el birliğiyle yapılanların üzerine ilave şeyler yapmak için çalışacağız” dedi.

İkinci ziyaretini, 2008 yılında kurulan ve uydudan yayın yapan TV52 televizyonuna yapan Vali Tuncay Sonel, burada da Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay tarafından karşılandı.

TV52 televizyonunun yayın birimlerini ve stüdyosunu gezen Vali Sonel, yayın faaliyetleri ve çalışmalar hakkında İsa Akçay’dan bilgi aldı. TV52 Yönetim Kurulu Başkanı İsa Akçay ve televizyon çalışanlarıyla bir süre sohbet eden Vali Sonel, TV52’nin Ordu’nun dünyaya açılan penceresi olduğunu söyledi. Gurbette çok sayıda Ordulu yaşadığını dile getiren Vali Sonel, Ordu’daki basın-yayın kuruluşlarının sıla ile gurbet arasında köprü vazifesi gördüğünü kaydetti. 

Vali Tuncay Sonel, TV52 televizyonu ziyaretinin ardından, 1993 yılında Ordu’nun ilk yerel televizyonu olarak yayın hayatına başlayan Boztepe TV’yi ziyaret etti.

Karasal olarak yayın hayatını sürdüren Boztepe TV’yi ziyaretinde, Yönetim Kurulu Başkanı Birol Yılmaz ve Dursun Biran Yılmaz tarafından karşılanan Vali Tuncay Sonel, burada da televizyonun yayın birimlerini ve stüdyosunu gezerek, Birol Yılmaz ve Dursun Biran Yılmaz’dan bilgi aldı. 

Boztepe TV televizyonu Yönetim Kurulu Başkanı Birol Yılmaz, Dursun Biran Yılmaz ve televizyon çalışanlarıyla bir süre sohbette bulunan Vali Tuncay Sonel, Boztepe TV’ye başarılı bir yayın hayatı dileğinde bulundu.

Son ziyaretini, internet tabanlı yayın yapan Kanal Ordu TV’ye yapan Vali Tuncay Sonel, burada da Kanal Ordu TV’nin Yönetim Kurulu Başkanı Recep Aydın tarafından karşılandı.

Bünyesinde, günlük ve vasıflı olarak yayın yapan Ordu Yenihaber Gazetesi’nin de yer aldığı Kanal Ordu TV’nin hizmet birimlerini ve stüdyosunu gezen Vali Sonel, yayın faaliyetleri hakkında Recep Aydın’dan bilgi aldı. 

Kanal Ordu TV çalışanları ve Ordu Yenihaber Gazetesi yazı işleri kadrosuyla bir süre sohbette bulunan Vali Tuncay Sonel, Ordu’da dinamik bir basın camiası olduğunu söyledi. Demokratik toplumlarda basının vazgeçilmez bir denetim mekanizması olduğunu dile getiren Vali Sonel, Ordu’da da çok sayıda basın-yayın kuruluşunun olmasının Ordu kültürü açısından bir zenginlik olduğunu ifade etti. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi