Vali Seddar Yavuz, "Gönülden Gönüle" projesi kapsamında eşi Selda Yavuz ile birlikte gerçekleştirdiği hane ziyaretlerini sürdürüyor.

İlk ziyaretini Altınordu ilçesi Karacaömer mahallesinde ikamet eden  Dokgöz ailesine yapan  Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz,1983 yılında geçirdiği trafik kazası sonucu omurilik felci geçiren ve tam 36 yıldır yatağa bağımlı olarak yaşayan Yüksel Dokgöz’e geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Yüksel Dokgöz ve eşi İfaket Dokgöz ile bir süre sohbet eden ve hatırlarını soran  Vali Yavuz, ”Her daim sizlerin yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim. Kapımız sizlere açıktır” dedi.

Ziyarette el sanatlarına olan ilgisini Vali Yavuz'la paylaşan ve yaptığı kanaviçe işlemeli bir seccadeyi de Vali  Seddar Yavuz’a takdim eden  Yüksel Dokgöz, "Sayın Valimizin evimize gelerek bizleri onure etmesi, hem eşime hem de bana ayrı bir mutluluk yaşattı.10 yıl daha ömrüm uzadı. Ayaklarına sağlık. Allah razı olsun" diyerek, duygularını dile getirdi.

Vali Seddar Yavuz, ikinci ziyaretini Karşıyaka mahallesinde oturan Emine-Ergün Türe çiftinin evine yaptı.

Ailenin 16 yaşındaki otizm hastası Alpin Türe'nin makam aracında gezme isteğini yerine getiren Vali Yavuz, aileye bireye ihtiyaçları olup olmadığını sordu.

Otizmli çocukların daha rahat oynayabileceği bir parka ihtiyaç duyduklarını söyleyen ailenin talebini not alan Vali Yavuz, engelli çocuklarda okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak, 8 derslikli bir okulun açılacağını belirtti ve engelli gündüz bakımevi yapılması konusunda da çalışmalar yapıldığını sözlerine ekledi.

Ziyaret dolayısıyla çok sevindiklerini ifade eden Türe ailesi, ”Sayın Valimiz Seddar Yavuz ve değerli eşi Selda Yavuz hanımefendi evimize gelerek, bizlere değer verdiklerini gösterdiler. Çok mütevazi insanlar. Bizleri o kadar çok sevindirdiler ki, ayaklarına sağlık diyoruz ve çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Vali Seddar Yavuz, "Gönülden Gönüle" projesi kapsamında eşi Selda Yavuz ile birlikte  son ziyaretini engelli vatandaş İlhami Aydoğan'ın evine gerçekleştirdi.

Bucak mahallesinde oturan ailenin sıkıntı ve taleplerini dinleyen Vali Yavuz, eşi Selda Yavuz ile birlikte 3 engelli ailenin evine misafir olduklarını belirterek, ”Gönülden gönüle gizli bir yol vardır. Gönüllere ve dualara talibiz. Sizlerle birarada olmayı, ziyaret etmeyi önemsiyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi