Ordu’yu hatırlatacak hediyelerle birlikte yazdığı mektubu Ordu’nun eski Valilerine gönderen Vali Yavuz, Ordu’da görev yapan ve halen hayatta olan valilere, Orduluların kadirşinaslığını göstermek ve mesleki yönden de ahde vefada bulunmak amacıyla mektup ve Ordu’yu hatırlatacak hediyeler gönderdiğini söyledi. Türk örf, adet, gelenek ve göreneklerinde, ahde vefa göstermenin ve nezaketin önemli bir yeri olduğuna vurgu yapan Vali Yavuz, “Büyük milletlerin en önemli özelliklerinden birisi, vefasıdır. Türk Milleti’nin örf, adet, gelenek ve göreneklerinde, ahde vefa gösterme ve nezaketli olma, her zaman önemsenmişti. Bu düsturlar, kadim medeniyetimizin temel yapı taşlarıdır. Bu güzel hasletlerimizi yaşatmak ve vefamızı göstermek amacıyla Ordu ilinde bugüne kadar valilik yapmış ve hayatta olan ne kadar valimiz varsa hepsini tespit ettik. Daha sonra da onlara, Ordulular adına ilimize yaptıkları hizmetler için bir teşekkür mektubu yazdım. Onlara, Ordu’yu hatırlatacak küçük hediyelerle birlikte bu mektubu gönderdim. Böylece, ilimize hizmet eden valilerimize bir vefa borcumuzu yerine getirdik. Ordu’ya hizmet eden herkes bizim için değerlidir. Ordulular da onları unutmadı. Vefamızı her zaman üst seviyede tutmalıyız” şeklinde konuştu. 

 

İşte Vali Seddar Yavuz’un, Ordu’da görev yapan ve hayatta olan valilere gönderdiği mektup:

“Saygıdeğer Valim, 

Kadim medeniyetimizin ve şanlı tarihimizin bizlere öğrettiği tüm değerleri yaşayan ve yaşatan bir mesleğin mensubu olarak, zat-ı alinizle meslektaş olmaktan şeref duymaktayım. 
Şehit kanlarıyla yoğrulmuş bu vatan toprağının her karışında hizmeti ve emeği bulunan Mülki İdare Amirleri, kendisini Devletine ve Milletine adamış insanlardır. 
Türk Milleti’nin en büyük özelliklerinden birisi de, kendisine hizmet edeni unutmaması, kadirşinaslığını ve ahde vefasını her fırsatta göstermesidir. Bizi, diğer milletlerden farklı kılan da bu hasletlerimizdir. 
Zat-ı alinizin, bu onurlu mesleği icra ederken, ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi ilimizde de unutulmaz hizmetler ve eserler bıraktığınızı, gönüllerde yer edindiğinizi, büyük bir bahtiyarlıkla müşahede ettim. İlimizin, dolayısıyla ülkemizin her alanda gelişmesi ve kalkınması için yoğun çabalarınız, gayretleriniz ve emeğiniz aşikârdır. 
Ülkemizin ve ilimizin bugünlere gelmesinde, büyük bir özveri ve fedakârlık içinde yapmış olduğunuz hizmetler, her türlü övgü ve takdirin üzerindedir. 
Asil Türk Milleti’ne hizmet etmenin onuru ve gururu içinde, sizlerden devraldığımız hizmet bayrağını, aziz vatanımızın her köşesinde olduğu gibi Ordu’da da en yükseğe çıkarmanın gayreti ve çabası içindeyiz. 
Bu hissiyatla, Ordu’ya yapmış olduğunu hizmetlerden dolayı şahsım ve tüm Ordulular adına zat-ı alinize minnet ve şükran duygularımızı ifade eder, aile efradınızla birlikte sağlıklı, huzurlu bir yaşam diler, en kalbi duygularımla selam ve saygılarımı sunarım.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi