Fuhuşun önlenmesi için emniyete tam yetki

Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Yol kenarında bekleyen hayat kadınlarının Ordu’nun imajını zedelediğini vurgulayan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, kolluk kuvvetlerine gerektiği takdirde yasaları zorlama talimatını verdiğinin altını çizdi. Balkanlıoğlu, “Ordu’da böyle bir şey istemiyorum” diyerek fuhuş konusunda kararlı olduğunu bir kez daha gösterdi.  

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, karayolu kenarlarında bekleyen hayat kadınları hakkında sert konuştu. “Ne pahasına olursa olsun Ordu’da böyle bir şey istemiyorum” diyen Balkanlıoğlu, yol kenarında duran kadınların Ordu’nun imajını zedelediğini belirtti. Ordulu vatandaşlardan konuyla ilgili duyarlı olmalarını da isteyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, konuyla ilgili olarak şuan için caydırıcı bir yasa olmadığını ama hapis cezasının geleceğini açıkladı.

Kolluk kuvvetlerine yasaları zorlayın talimatı

Kolluk kuvvetlerinden gerekirse yasaların zorlanmasını istediğini kaydeden İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu’da böyle bir şey istemiyorum. Ne pahasına olursa olsun bunu önleyin, gerekirse yasaları zorlayın diye kolluk kuvvetlerine talimat verdim.  Ancak Ordu halkında da duyarlılık bekliyorum. Bu tür şeyler gördüklerinde lütfen hemen ihbar etsinler. Cezalar her ne kadar caydırıcı gibi gözükmese de bir şekilde bu duruma müsaade edilmez. Bulundukları yerden alınırlar, karakola götürülürler” ifadelerini kullandı.

“Ordu’nun imajını zedeleniyor”

“Yol kenarında duran kadınlar Ordu’nun imajını zedeliyor” diyen Ordu Valisi konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde yaşadığı bir olayı ise şöyle anlattı: Boztepe Köyü’nden bir vatandaş geldi. Eşine yolun kenarında beklemesini, yoldan geçerken de onu alacağını söylemiş. Bir sürü insan o kadıncağıza korna çalıp el kol hareketi yapmış. Vatandaş duruma çok sinirlenmiş, yanıma geldi ‘Bu insanlar adamı katil eder Sayın Valim’ dedi. Yol kenarlarında bekleyen namuslu hanımlarda oralarda bekleyemez oldular.

Hapis cezası yolda

Bu durumla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcısı ile de görüştüğünü belirten İrfan Balkanlıoğlu, “Bu işi yapanlara hapis cezasının yolu açılacak. Alenen hayasızca hareket yapanlara dair.  Hayasızca edep yerlerinizi açıp gösteremezsiniz.  Vatandaşların emniyet ekiplerimizle iş birliği içinde olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Dilenciliğe de karşı

Hem dilenciliğe hem de fuhşa karşı olduğunu bildiren Balkanlıoğlu, “Bu durum çirkin bir görüntüye neden oluyor. Artık sosyal devletler vatandaşın her türlü ihtiyacını, sıkıntısını gideriyor. Bizde bu konumdayız. Bizim sosyal yardımlaşma vakıflarımıza her ay, ilin nüfusuna göre para gönderiliyor. Bu para sabit değil. Projeler yapılınca miktarda artıyor” açıklamalarını kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi