Altın fiyatları son 15 ayın en yüksek seviyesini gördü. Fındığı da para etmeyen vatandaş, artan fiyatlar karşısında kara kara düşünürken, gelen düğün sezonu nedeniyle alınacaklar listesi yarı yarıya düştü.

 

Korkut Kuyumculuk sahibi Korkut Karakoç, altın fiyatlarının fırlaması, fındık fiyatlarının çakılması nedeniyle vatandaşın çift taraflı bir zarar ettiğini belirterek; "İnsanlar son bir kaç aydır altın ve fındık fiyatlarını birbirlerine sormaktan bazı şeyleri çözemez hale geldi. Vatandaş elindeki fındığını altın alacağım diye satmadı, borcu vardı veya düğün yapacaktı. Fındığını bekletip yüksek fiyattan satmayı planlıyordu. Bu sefer de fındık fiyatında istenilen yakalanamayınca vatandaş çift taraflı bir zarar etti." dedi.

 

"Birikim yapmak hayal"

 

Vatandaşın zorunlu olmadıkça altın almadığını belirten Karakoç; "Vatandaş düğünü varsa veya birine bir hediye götürmek zorundaysa altın alıyor. Eskiden 5 dal bilezik alıyorsa şimdi 2 dal alıyor. Bu durum piyasa da oldukça olumsuz yansıdı. Artık birikim yapmak hayal oldu. Eskide bazı müşterilerimiz maaşlarını alınca hemen bir çeyrek altın alıp birikim yapıyorlardı. Özel günlerde eşe, sevgiliye, anneye altın hediye etme oranı ise oldukça düştü. Artık eski günleri mumla arar olduk." diye konuştu.

 

"Yarım gram altın revaçta"

 

"Eskiden düğün listelerinde 10 dal bilezik, Trabzon hasırı olurdu"diyen Karakoç, şöyle devam etti: " Fakat artan fiyatlar karşısında vatandaşın da beli büküldü. Şimdi herkes birbirine karşı anlayış göstermek zorunda kalıyor. Altın yüzünden çok nişanın bozulduğu da ne yazık ki şahidiz. Düğün gecesi altın alıp, düğünün ertesi sabah bozdurmaya gelenler de var. Günümüzde eskisi gibi alışverişler yok. Çeyrek altının yerini de artık gram altın aldı. Gramın da yarım gramı var. Yarım gram altın 50 TL sevilerinde. Gram altın 115 TL. Çeyrek altın ise 201 TL." Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel

 

 

 

Editör: Haber Merkezi