Covid-19 salgınında immün plazma tedavisi, koronavirüs hastalarının sağlıklı günlerine geri dönmesi için etkin tedavi yöntemlerinden biri olarak kullanılıyor. İmmün plazma tedavisinde iyileşmiş koronavirüs hastalarının kanında oluşan antikorlarla aktif rahatsızlığı bulunan kişilerin tedavisi amaçlanıyor.

Ordu İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde İmmün Plazma Bağış ve Koordinasyon Merkezi açıldığını söyleyen Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Kasapoğlu, “Ülkemizin birçok yerinde olduğu gibi Ordu’da da koronavirüs tedavisi gören hastalar için immün plazma bağışına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu tedavi yönteminde iyileşen hastaların kanında oluşan antikorlar tespit edilerek aktif enfeksiyon geçiren hastalar için tedavi olarak kullanımı amaçlanıyor. Bu nedenle koronavirüs geçirmiş, gerekli şartları taşıyan vatandaşlarımızı plazma bağışı yapmaya davet ediyorum” dedi.

İmmün Plazma Tedavisi hakkında bilgi almak ve bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar Ordu İl Sağlık Müdürlüğü İmmün Plazma Bağış ve Koordinasyon Merkezinin 0 452 223 33 42 numaralı telefonunu arayabilirler. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi