Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) seçimlere iyi bir şekilde hazırlandığını belirten CHP Ordu İl Başkanı Osman Güngör, genel seçilere eskiye oranla daha akılcı politikalarla hazırlandıklarını açıkladı. Seçimlerin Haziran’da olması takdirde milletvekilliği aday adaylığı sürecinin Mart’ta başlayacağını hatırlatan Güngör, partide görev yapıp da milletvekili adaylığı düşünenlerin Şubat ayında parti görevinden istifa etmesi gerektiğini söyledi.


“Daha akılcı hazırlanıyoruz”



Partisini yeni döneminde daha akılcı politika üreterek seçime hazırlandığını kaydeden Osman Güngör, “Klasik olarak her parti seçime hazırlanır. Önemli olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu klasiğin dışına çıkarak seçimlere hazırlanması. Partimizde daha akılcılı politikalar daha fazla ön plana çıkacak” şeklinde konuştu.


“Şubat’ta görevlerinden istifa etmeleri gerekiyor”


Milletvekilliği aday aday süreci konusuna da açıklık getiren CHP İl Başkanı, “Milletvekili aday adaylığı süreci olağan durumlarda seçimden 90 gün önce belli olur. Haziran’da seçimlerin olduğunu varsayarsak Mart ayı gibi süreç başlamış olur. Partimizin örgütlerinde görev yapan ve milletvekilliği adaylığı düşünenlerin 9 Şubat 2015’te görevlerinden istifası öngörülüyor. Bu yazılı bir ifade değil, sadece tahmin. Seçim öne alınırsa tarihlerde de oynama olur” açıklamasını yaptı.


“Genel seçim hazırlıkları devam ediyor”


Genel seçim hazırlıklarına başladıklarını bildiren Güngör, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da seçimlere hazırlığımız başladı. Önce Parti Meclisi Üyeleri’ni seçtik, bölge toplantıları yapılıyor. Toplantılarda seçimlerde belirlenecek stratejiler konuşuluyor. Toplantıda konuşulan diğer bir konuda seçimlerde görev alacak kişiler eğitilecek. Daha sonra bu olay tabana doğru yansıtılacak” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi